• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'da büyük kalleşlik! Cami projesini bakın ne yaparak protesto(!) ettiler

Yeniakit Publisher
2023-04-16 13:50:00 -
Rusya'da büyük kalleşlik! Cami projesini bakın ne yaparak protesto(!) ettiler

Rusya başkenti Moskova’da inşa edilecek camiye yönelik tartışmalarda Rus milliyetçileri provokasyonda sınır tanımadı. Bu ayın başlarında Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in duyurduğu cami planına karşı çıkan bir grup Rus, karara tepki göstererek Kur'an-ı Kerim yaktı.

Moskova’nın Kosino-Uhtomski semtinde inşa edilmesi planlanan camiye tepki gösteren Rus milliyetçileri, Kur'an-ı Kerim yaktıkları görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Moskova polisi, provokasyonu "Topluma açıkça saygısızlık göstergesi ve dini duyguları rencide etmek için işlenen halka açık eylemler" olarak nitelendirdi.

Moskova polisinin açıklamasında, "Olayla ilgili bir ceza davası açıldı. Olayın tüm koşullarını aydınlatmak ve zanlıyı tespit edip tutuklamak için kapsamlı arama operasyonları sürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu ayın başlarında, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, şehrin Kosino-Uhtomski semtinde inşa edilmesi planlanan cami için yeni bir yer tahsis edeceklerini açıklayarak kararı Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'in başvurusu üzerine aldıklarını bildirmişti.

Bölge halkının tepkisini çeken 2 bin 500 metrekarelik cami projesine ilişkin tartışmalara Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov da katılarak cami projesini protesto edenlerin silah altına alınarak Ukrayna'ya gönderilmesini istemişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sahte Bayrak

Atlantik fonlamaları iş başında.

uyr

bizlerde ruslar gelecek turizm çoşacak diye halay çekelim...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23