• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya ve Mısır’dan İsrail’e karşı ortak tavır! ‘Geniş çaplı savaş çıkar’

Yeniakit Publisher
2024-09-16 21:04:00 -
Rusya ve Mısır’dan İsrail’e karşı ortak tavır! ‘Geniş çaplı savaş çıkar’

Mısır ve Rusya’dan ortak ‘geniş çaplı savaş’ uyarısı yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak açıklamada bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, "İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki adımları gerginliği artırıyor. Tüm bunlar, geniş çaplı bölgesel savaşa yol açabilir" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile bir araya geldi. Lavrov, başkent Moskova'da, Rusya'yı ziyaret eden Abdulati ile bir araya geldi. İki bakan, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Lavrov, Gazze'deki duruma değinerek, "akan kanın bir an önce durdurulması, sürdürülebilir ve kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde atılan her türlü adımı memnuniyetle karşıladıklarını" dile getirdi.

Lavrov, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bu yönde girişimlerde bulunuyor, Mısırlı dostlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Asıl sorun, ABD'nin ciddi anlamda herkesin istediği şeyi, yani kan dökülmesini sonlandıracak kararları engellemesinden kaynaklanıyor. Bu konunun (Gazze'deki durum) BMGK'de göz ardı edilmemesi gerekiyor çünkü bu, günümüzdeki en büyük uluslararası sorun." dedi.

"GENİŞ ÇAPLI BÖLGESEL SAVAŞA YOL AÇABİLİR"

Libya'daki duruma da değinen Lavrov, buradaki krize egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğü ilkelerine dayalı kapsamlı çözüm bulunmasından yana olduklarını, BM Libya özel temsilcisinin bir an önce atanması gerektiğini belirtti.,

Bakan Lavrov, konuşmasında BRICS'e 30'dan fazla ülkenin katılmak istediğine işaret ederek, "Çok kutuplu dünya düzeninin oluşum süreci devam ediyor. BRICS'in dünyada itibarı ve bu birliğe ilgi artıyor." değerlendirmesini yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati de İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırganlığını sürdürdüğünü ve bunun tehlikeli olduğunu belirterek, "İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki adımları gerginliği artırıyor. Tüm bunlar, geniş çaplı bölgesel savaşa yol açabilir. Filistin sorunu çözülmeden, bölgedeki durum çözülemez. Bu, tüm bölgedeki istikrar ve güvenliğin garantisidir. Filistin devletinin kurulması gerekiyor." dedi.

GAZZE DESTEKLERİ DEVAM EDECEK

İsrail'in Filistin topraklarından askeri birliklerini çıkarması gerektiğini vurgulayan Abdulati, "İsrail'in Filistinlilere acı çektiren siyasetini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Abdulati, Gazze'de kanın dökülmesinin durdurulması için Filistin halkına destek sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Libya'daki duruma da değinen Abdulati, ülke halkına, dışardan herhangi bir müdahale olmadan kendi kaderini belirleme konusunda destek sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

GENİŞ ÇAPLI BİR SAVAŞ DEĞİL DE, GENİŞ ÇAPLI BARIŞ ÇIKSIN NİÇİN HİÇ BİRİ DİYEMİYOR?, OYSA SAVAŞIN YIKIMLARI BARIŞ İÇİN VERİLECEK TAVİZLERDEN DAHA AĞIRDIR, BUNU DEVLET ADAMI OLUP DA GÖREMEYEN DEVLET ADAMI DEĞİL EŞYADIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23