• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya 'saçmalık' diyerek duyurdu: Türkiye indirim yaptı

Yeniakit Publisher
2024-06-24 16:08:00 -
Rusya 'saçmalık' diyerek duyurdu: Türkiye indirim yaptı

Türkiye'de otel fiyatları birçok ülkeden daha pahalı hale gelirken bu durum başta yerli turistin tepkisine neden olurken yabancılardan da sesler yükselmeye başladı. Rusya Federasyonu Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, Temmuz ayındaki tur taleplerine olan ilginin azlığı nedeniyle Türk otelcilerin fiyatlarda indirime gittiğini söyledi. Kobişçanov, fiyatların Haziran ayından daha ucuz hale gelmesini 'saçmalık' olarak yorumladı.

Rusya Federasyonu Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı ve tur operatörü “Ruskiy Ekspress” Genel Müdürü Taras Kobişçanov, Rusya’dan Temmuz ayı için Türkiye’ye olan düşük talebin otelcileri fiyatları düşürmeye zorladığını söyledi.

Kobişçanov, “Geçen yılın sonundan itibaren sözleşmelerin başlamasıyla birlikte bazı oteller Temmuz-Ağustos ayları için fiyatlarını ciddi şekilde artırdı. Sonuç olarak Haziran ayını mükemmel sattılar ancak Temmuz talebi çöktü. Şu anda birçok Türk otelci satışları kurtarmaya çalışıyor ve Temmuz ayı fiyatları Haziran ayı fiyatlarından daha düşük, ki bu kendi başına bir saçmalık” dedi.

Rusya’dan Türkiye’ye olan seyahat fiyatlarının neden hâlâ çok yüksek olduğu sorulduğunda ise Kobişçanov, bunun rublenin kuru ile ilgili olduğunu belirtti. “Geçen yıl ruble dolar karşısında 70-80 aralığında dalgalanıyordu, şu anda ise 85-95 aralığında, yani yaklaşık %20 değer kaybetti” diye açıkladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aç göz doymaz

Ülkemin harami zihniyetli iş insanı her kesimde çoğaldı. "NE KOYSAK GİDİYOR" zihniyet artık geçmiyor. Bizim insanımızın bir çoğu paranın nereden gelmesini sorgulamadığı için kazancını aynı zihniyetlilere seve seve böbürlenerek ödüyor. Bu da harami zihniyetin azmasina sebeb oluyor. Lakin artık yabancı misafir bu zihniyeti yemiyor. Artık yediklerinide koşturuyor. Ben bemin harami esnaf, ticaret, iş insanına beter olsunlar diyorum.

Hızır İlyas HASTA

Turistlere yoltulacak kaz gibi davranilirsa Yanlış yaparız. Pişmanlık çare olmaz. Fiyatları diğer turizm Ülke fiyatlarından az tutalım işsiz kalmayalım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23