• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya o senatör hakkında tutuklama kararı çıkardı

Yeniakit Publisher
2023-05-30 09:53:00 -
Rusya o senatör hakkında tutuklama kararı çıkardı

Rusya, ABD'li Senatör Lindsey Graham hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Rusya İçişleri Bakanlığı Amerikalı Senatör Lindsey Graham hakkında Ukrayna'daki savaşla ilgili sözlerinden dolayı tutuklama kararı çıkardı.

ABD Senatosu'nda Kuzey Carolina'yı temsil eden Graham, Rusya'nın tepkisini çeken sözleri cuma günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesi sırasında sarf etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan montajlanmış bir videoda senatörün "Ruslar ölüyor" dediği ve ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı askeri yardımı "şimdiye kadar harcadığımız en iyi para" olarak tanımladığı görülüyor.

Graham'ın konuşmasının farklı kesitlerinde söylediği bu ifadelerin montajlanarak arka arkaya getirilmesi Rusya tarafından tepkiyle karşılandı.

Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak "Bir ülke gibi böyle senatörlere sahip olmaktan daha büyük bir utanç hayal etmek zor" ifadelerini kullandı.

Ülkenin en üst düzey cezai soruşturma kurumu olan Soruşturma Komitesi, Graham hakkında cezai soruşturma açmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı da bunun üzerine pazartesi günü aranan suç şüphelileri resmi kaydında belirtildiği üzere tutuklama emri çıkardı.

Graham geçen yıl Rusya'ya girişi yasaklanan 200 ABD Kongre üyesinden biri.

Cumhuriyetçi Senatör Graham, hakkında çıkarılan tutuklama emri üzerine sosyal medya medyadan yorum yaptı.

"Ukrayna'ya olan bağlılığımın Putin rejiminin öfkesini çektiğini bilmek bana büyük bir mutluluk veriyor." diyen Graham son Rus askeri Ukrayna topraklarından çekilinceye kadar Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.

Graham "Putin'in yolsuz ve ahlaksız hükümeti tarafından çıkarılan tutuklama emrini onur madalyam olarak taşıyacağım." diye yazdı.

Kaynak: Euronews

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

SAVASI DEVAM ETTIREN BATI CUNKU YENI SILAHLARINI DENIYORLAR VEDE BUNDSN BUYUK KARLAR ELDE EDIYORLAR ONUN ICIN SAVASIN BITIP BARISIN GELMESINI ISTEMIYORLAR IKI KARDES ULKEYI BIR BIRINE DUSURUP KAZANCLARINA KAZANC KATIYORLAR NE ZAMAN SAYIN BASKANIMIZ ERDOGAN DEVREYE GIRIYOR IKI LIDERI BIR ARAYA GETIRMEYE CALISIYOR BARIS ORTSMINI TAM SAGLAYACAGI ZAMAN YABIR SSENATOR BIR SEY SOYLUYOR ORTAMI GERIYOR UMARIM IKI KOMSU ULKE LIDERLERI BU OYUNA GELMEZLERDE BARIS SAGLANIR AMERIKANIN TOPRAKLARINA SAVAS SICRASA COKTAN DURDURMUSTU

Mehmet

Akil etik asgari ortak noktalarin silindigi bir devir.Savasin kurallari iyi kotu varken dillerin kemigi kaldimi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23