• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya havadan, İran destekli gruplar karadan saldırdı! Halep düştü

Yeniakit Publisher
2020-02-17 00:22:00 - 2020-02-17 00:51:56
Rusya havadan, İran destekli gruplar karadan saldırdı! Halep düştü

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı. Reuters'ın Esed rejimine bağlı Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı.

Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

Böylelikle Esed rejimi, 8 yıl sonra Halep'in kontrolünü tamamen ele geçirmiş oldu.

Gün boyu sıcak çatışmalar devam etti

Gün boyu Halep'in kırsal bölgesinde, muhaliflerle Rusya destekli rejim güçleri arasında yoğun çatışma yaşanıyordu.

Esed rejimi ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan güçler, Halep'te son 24 saatte 6 yerleşim yerini ele geçirmişti.

Muhalif gruplar, rejimin ilerlemesini durdurmak için operasyon düzenlemişti. Bölgede sabah saatlerinden itibaren ciddi sıcak temas ve çatışma yaşanmıştı.

Türkiye mühlet verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesi için bu ayın sonuna kadar mühlet verildiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de bu çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı, rejim unsurları tarafından Türk askerine yönelik herhangi bir saldırısı durumunda gereğinin yapılacağını vurgulamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Xyz

Biz de müzakere deyip duralım

Gayret

Allah aslanlarina dua edelim. abd tohumlarini bir bir avliyacaklardir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23