• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya duyurdu: Türkiye, Suriye’den asker çekme görüşmelerine hazır! Dünyanın gözü bu zirvede!

Yeniakit Publisher
2024-09-02 00:34:00 - 2024-09-02 02:18:06
Rusya duyurdu: Türkiye, Suriye’den asker çekme görüşmelerine hazır! Dünyanın gözü bu zirvede!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekme görüşmelerine hazır olduğunu açıkladı. Ancak Lavrov, belirli koşullar üzerinde henüz anlaşmaya varılmadığını da vurguladı.

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Lavrov, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için bir toplantı daha düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Lavrov, geçen yıl yapılan toplantılarda Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için gerekli koşulların tartışıldığını belirtti.

Türkiye'nin hazırlığı

Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den asker çekme konusunda görüşmeye hazır olduğunu, ancak bu sürecin belirli parametreler üzerinde anlaşılmasını gerektirdiğini söyledi. Mültecilerin geri dönüşü ve terör tehditleri gibi konuların da ele alındığını belirtti.

Suriye'nin talepleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi ve teröre destek verilmesinin durdurulması gerektiğini vurgulamıştı. Esad, bu konularda net bir referansa ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme çağrısında bulunmuş ve ilişkilerin geçmişteki düzeye getirilmesi gerektiğini söylemişti. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda olumlu bir yaklaşım sergilediğini ve arabuluculuk için uluslararası destek olduğunu ifade etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YILMAZ DURMUŞ

Tabiiki Rusya'ya göre hava hoş dibinde bir teröristan kurulmak istenmiyor. Ne zaman ki Suriye devlet gibi devlet olmaya muktedir olup, sınırlarımızı güvence altına alırsa tabiki neden masraf edelim de oralarda kalalım.

İ. Keskin

Daha ileriye gitmek gerekirken? Esad, abd destekli terör örgütlerine veya israile asla vurmaaaaaz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23