• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ruslar Türkiye'den vazgeçemiyor: Rus turistlerin sayısı milyonlarca olacak! Tatil planı yapıyorlar

Yeniakit Publisher
2023-04-18 01:35:00 - 2023-04-18 01:43:29
Ruslar Türkiye'den vazgeçemiyor: Rus turistlerin sayısı milyonlarca olacak! Tatil planı yapıyorlar

Rusların Ukrayna’daki şu anda hala devam eden çatışmalara ve yaptırımlara rağmen Türkiye illerinden vazgeçmiyor. 2023 yılı milyonlarca turist daha gelebilir. Türkiye'nin en büyük iki turizm pazarından biri olan Rusya'da, bu yıl beklenti yüksek. Ruslar tatil planlarını en çok Türkiye için yapıyor... Öte yandan Polonya ile turist krizi yaşanıyor. Akın akın Türkiye'ye geliyorlar!

Hava sahası yasağında Rus turist krizi

Rusya vatandaşlarının başta Türk Hava Yolları olmak üzere yabancı havayolu şirketleriyle Polonya hava sahasında uçuş yasağını delmesinin Polonya’da rahatsızlığa neden olduğu belirtildi

Onet haber sitesinin aktardığına göre Paskalya Bayramı öncesinde Moskova ve diğer kentlerden uçağa binen Rus turistler, yürürlüğe giren onca yaptırıma rağmen Polonya hava sahası üzerinde uçarak yasağı deldi.

Türk Hava Yolları’nın Rusya’ya uçmaya devam ettiğini belirten ve “Sadece bugün 5 uçak Moskova-İstanbul güzergahında Polonya üzerinden geçecek” diyen Onet, “Avrupa semalarının Rus uçaklarına kapatılmasına ve yabancı yaptırımlara rağmen Ruslar, hala daha Avrupa’ya uçma imkanına sahip. Ruslar, Türkiye’ye de uçuyor. airturkhaber'in aktardığı haberde: Rusları Moskova ve St.Petersburg’dan İstanbul veya Antalya’ya taşıyan Türk Hava Yolları, Polonya hava sahasını kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Rusların Ukrayna’daki çatışmalara ve yaptırımlara rağmen Türk sahillerine gitmekten vazgeçmediğinin altını çizen site, Türkiye’nin Moskova Kültür ve Turizm Ataşesi İlker Özkan’ın açıklamasına atıf yaparak, Türkiye’nin bu yıl Rusya’dan yüzde 15’lik bir artışla 6 milyon turist beklediğini de vurguladı.

İlginizi çekebilir→ İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Suudi Arabistan'a açık çağrı mesajı: Normalleşme ve barış istiyoruz! Yeni gelişme → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhammet

Sende çok para var bırakta biraz dışardan para gelsin

Vatandaş

Çok üzülüyorum halimize ya. Bu ülke bir tek bize yar olmadı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23