• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus gazeteci: Erkeksiz plaj cennet gibi

Yeniakit Publisher
2014-09-07 09:32:00 -
Rus gazeteci: Erkeksiz plaj cennet gibi

Tartışmalara konu olan Antalya'daki kadınlar plajına giden Rus gazeteci "Erkeksiz plaj cennet gibi" yorumunda bulundu.

15 gün önce Antalya Konyaaltı’nda açılan Kadınlar Plajı son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Protestolara hatta Meclis’te soru önergesine neden olan plaja, Antalya’da yaşayan ve bir TV’de çalışan Rus gazeteci Maria Kristina Fadeeva girdi ve izlenimlerini yazdı.

CENNETTE GİBİYİM

İzlenimlerini Vatan gazetesi için yazan Rus gazeteci "AK Parti kendi kadınları için böyle bir plaj açtı önyargısıyla gittim ama içeride bikini ile denize giren modern Türk kadınları ve Ruslar da vardı.Bir bayan olarak ‘vücut avcılarından uzak’ olmak benim hakkım. Çevremde maganda erkekler yok, cennette gibiyim" dedi.

HALK PLAJINDAKİ KADINLAR KURBAN GİBİ

Fadeeva sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ben Rusya‘nın New York‘u Moskova’dan geldim. Yüksek eğitimli biriyim, dini veya ahlaki ilkelerimin çiğnenmesini asla kabul edemem. Zorlama zaten kötüdür, ama Antalya’da yaşarken ben bunu görüyor ve hissediyorum. Mesela halk plajında. Buraya erkekler ve kadınlar geliyor sınırlama olmadan. Kırık şezlonları, sigara izmaritleri ve çekirdek kabukları da bir nebze kabul edebilir, yeri temizleyip havlu açabilirsin. Ama buraya gelen bir kadın, hatta tek başına veya çocuğu ile gelen genç bir kız kendini nasıl hissediyor? Ona tamamıyla normal hareketler tam bir işkenceye dönüyor. Plaja gelen sıradan bir kadın tam  denize girecekken çevresinde bir maganda erkek güruhu beliriyor ve tıpkı bir sirkteki ya da bir arenadaki kurban gibi oluyor. Kendisine yönlen ‘avcıların’ bakışlarını hissediyor. Bakanlar zaten hiç utanmadan gözlerini fırıl fırıl açarak bakıyor. Hatta yorum yapıyorlar. Bu durum bir kadın için korkutucu!"

LAİKLERE DERS VEREN SÖZLER

İzlenimlerine devam eden Rus gazeteci Fadeeva son söz olarak plaja karşı eylem yapan Laiklere büyük ders verecek şu sözleri söyledi;

"Türkiye Müslüman bir ülke. Plajlar, sadece yüksek öğretim gören ve başı açık olan, uzaya gitmek isteyen kadınların hakkı değil. Başörtülüler de üniversiteye gidebilmeli, uzaya gitme hayali kurabilmeli, plajlara gidebilmeli. İsterse de kendi konforu kendi görüş ve düşüncesi ve iç dünyasına uygun kadınlar plajında bikiniyle endişesiz yüzmek de hakkı olmalıdır. Bildiğimiz gibi Türkiye için en önemli mesele bu dengeyi bozmamak. Çünkü bu denge yabancılara caziptir bugünlerde. Peki, benim özel hakkım Türk ‘vücut avcılarından’ uzak olmak. Rus bir kadın olarak Antalya’da, Konyaaltı bölgesinde rahat bir tatil yapmak da benim kişisel hakkım olmalı.."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23