• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rotayı millet çizer

Yeniakit Publisher
2014-06-01 10:54:04 - 2014-06-01 10:54:04
Rotayı millet çizer

AK Parti’nin yerel yönetimlerde başarılı bir sicili bulunduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’nin siyaseti her zaman milletle beraber yapan bir parti olduğunu, milletin talebi ve beklentileri neyse hizmet politikalarını ona göre dizayn ettiğini söyledi.

ISPARTA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’nin, siyaseti her zaman milletle yaptığını, rotasını da milletin taleplerinin belirlediğini söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Davraz Kongresi için geldiği Isparta’ya giden Bakan Yılmaz; Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Gönen ve Keçiborlu Belediyelerini ziyaret etti. ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Başdeğirmen; Isparta’daki iş adamlarının sorunlarını anlattı.

Oda üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, Isparta’nın, tarihi, doğası, sahip olduğu değerleriyle öne çıktığını vurgulayan Yılmaz, hükümetten gereken desteği aldığını anlattı. Merkezi Isparta’da bulunan Antalya, Burdur’u da içine alan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) önemli çalışmalara imza attığına değinen Yılmaz, Ispartalı iş adamlarının da bu çalışmalardan faydalandığını kaydetti. Isparta’nın hizmet sektörü açısından da güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, daha fazla yabancı öğrenci ve yabancı hastanın Isparta’ya çekilmesi gerektiğini bildirdi.

SİCİLİMİZ TEMİZ

Bakan Yılmaz, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ı ziyaretinde AK Parti’nin yerel yönetimlerde başarılı olduğunu anlattı. Yılmaz, “AK Parti’nin yerel yönetimlerde çok güzel bir sicili var. Biz bugünlere geldiysek yerel yönetimlerle geldik. AK Parti, siyaseti her zaman milletle yapan bir partidir. Milletin talebi, beklentisi neyse bizim de politikamız odur. Milletin beklentileri bizim rotamızı çizer” dedi.

Yılmaz, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ı ziyaretinde, vatandaşla gönül bağı kurmaları gerektiğini anlattı. Yılmaz, “Sadece hizmetle olmuyor, vatandaşla dertlenmek, sevincine, sıkıntısına ortak olmak, iyi gününde, kötü gününde yanında olmak gerekir. Farkımız bu” diye konuştu.

GÜLDE KATMA DEĞERİ KOZMETİKLE ARTIRALIM

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Isparta’ denilince akla gülün geldiğini belirterek, “Gülün katma değerini artırmak, dünya ile yarışacak ürün geliştirmek, kozmetik sanayi ile ileriye taşımak gerekiyor. Bunun için de Ar-Ge çalışmaları ön plana çıkıyor” dedi.

DÖRT ELMADAN BİRİ ISPARTA’DA YETİŞİYOR

Bakan Cevdet Yılmaz, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne önemli yatırımlar yapıldığını, gül ile ilgili de çalışma yürütüleceğini dile getirdi. Elmanın da Isparta açısından önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’de 4 elmadan birinin Isparta’da yetiştirildiğini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23