• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rıza Türmen, Osman Kavala'yı savunduğuna göre Türkiye doğru yolda!

Yeniakit Publisher
2022-07-11 19:42:00 - 2022-07-12 14:50:28
Rıza Türmen, Osman Kavala'yı savunduğuna göre Türkiye doğru yolda!

CHP eski milletvekili, HDP'nin yeni danışmanı, AİHM eski yargıcı Rıza Türmen'in, AİHM'in Gezi finansörü Osman Kavala'ya ilişkin skandal kararına verdiği destek, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu gösterdi.

 Yeniakit.com.tr 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) Şubat 2022'de başlatılan "ihlal" sürecine ilişkin karar açıklandı.

AİHM'de 1'e karşı 16 oyla alınan kararda, Gezi finansörü Osman Kavala'ya 7 bin 500 euro mahkeme masrafı ödenmesine karar verildi.

Türkiye'nin doğru yolu bulduğunu ispatlayan destek!

AİHM'in skandal kararına bir destek de CHP eski milletvekili, HDP'nin yeni danışmanı, AİHM eski yargıcı Rıza Türmen'den geldi.

Refah Partisi'nin kapatılmasının, insan haklarına ve örgütlenme özgürlüğüne aykırı olmadığına hükmeden, başörtü yasağının insan hakkı ihlali olmadığına karar veren Rıza Türmen, Kavala'yı savunarak, "En son durakta Türkiye'nin üyelikten çıkartılması var." dedi.

Türmen'in eski yıllarda imzasını attığı kararlar, kendisinin nasıl bir despot kafaya sahip olduğunu, teröristlere nasıl destekçi olduğunu göstermesi açısından çok önemli.. Başörtüyü yasak kapsamında görebilen, Refah Partisi'nin kapatılmasının örgütlenme özgürlüğüne aykırı olmadığına hükmedebilen yasakçı ve despot Rıza Türmen, şimdi PKK'ya "Terör örgütü değildir" diyen HDP'ye danışman oldu, gezici Osman Kavala'ya da bedava avukatlık yapıyor.. 

Türmen, AİHM kararına ilişkin açıklamasında, şunları söyledi:

Dosya tekrar Bakanlar Komitesi’ne gidecek. Türkiye ile diyalog olacak muhtemelen. ‘Bunu uygula’ diyecekler yeniden. Üyelikten çıkarmaya kadar gidecek bir yol var. AİHM’ye sorulan soru buydu zaten, Türkiye kararı uyguladı mı uygulamadı mı? Uygulanmadığı tespit edildi. Hangi aşamada hangi yaptırımın uygulanacağı şu an belirsiz. Hiç olmadı çünkü. Örneği yaşanmadı. İlk kez Türkiye. Ancak en son durakta ne olacağını biliyoruz. En son durakta üyelikten çıkartılması var.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Veli

Yoksa tüm halk görevini yapar o zaman devlet bile elinden alamaz. Devlet görevini yapıp doktorları atsin

fetösavar

üye olup ukrayna olmaktansa, üye olmayıp osmanlı oluruz...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23