• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rishi Sunak'tan skandal İsrail kararı! Halk protesto etti

Yeniakit Publisher
2023-10-19 02:49:00 -
Rishi Sunak'tan skandal İsrail kararı! Halk protesto etti

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'in Filistin'deki katliam saldırılarını kınayan bir açıklama yapmayı reddederek İsrail'e destek açıklamasında bulundu.

İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları aralıksız sürürken, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan Filistin karşıtı bir hamle geldi.

Sunak, İsrail'i kınamayı reddetti

İngiliz Parlamentosunda konuşma yapan Sunak, İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınayan bir açıklama yapmak yerine İsrail'i destekleyen bir açıklama yaptı.

'İsrail kendisini savunma hakkına sahiptir'

Sunak açıklamasında, "İsrail kendisini savunma hakkına sahip. Hamas'tan farklı olarak, İsrail hükümetinin, kuvvetleri uluslararası hukuka uygun şekilde hareket edeceğini açıkla belirtiyor." dedi.

'İngiltere karar vermeyecek'

Evsiz kalan yüz binlerce Filistinli'nin yerleşimleri konusunda açıklama yapmayan Sunak, İsrail'in El Ahli Baptist hastanesine yaptığı katliam saldırısıyla ilgili acele karar verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, İngiltere'nin saldırının arkasında kimin olduğuna dair kararını açıklayamayacağını söyledi.

İngiliz halkı sokaklara döküldü

Başbakan Sunak'ın İsrail'i kınamayı reddedip, İsrail'e destek vermesi ve parlamentonun da bunu onaylamasının ardından İngiliz halkı sokaklara döküldü. Downing St. konutunun önüne akın eden İngilizler, Sunak ve hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dost

İngilterenin esiri hintli fakiri ne beklersşn bundan efendileri ne derse onu yapar

Sen İngiltere için sadece bir çanaksın

Hint asıllısın... İngiltere'de başbakan olsan da ...gelinin arkasından etekleri yeri süpürmesin diye, gelin elbisesinin saçaklarını toplayan çocuklar gibi ... kraliçenin arkasını toplamakla yetine bilirsin fakat bu durum hindistana zulmetmiş, sömürge düzeni İngiltere'nin durumunu değiştirmez... hatta senin gibilerin ağzına bir parmak bal çalıp ... sömürü ve talan organizasyonunu genişleterek kurumsallaştırıyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23