• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reyhanlı’da sol tahrik

Yeniakit Publisher
2013-05-18 22:54:00 - 2013-05-18 20:54:39
Reyhanlı’da sol tahrik

Provokasyon peşindeki sol gruplar Reyhanlı’yı kaşımaya devam ediyor. CHP’lilerin öncülüğündeki İP, TKP, TGB ve Halkevcilerden oluşan bin 500 kişilik bir grup dün saldırıları protesto etmek bahanesiyle polisle çatıştı. Polis barikatlarını aşarak, taş atan

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Reyhanlı’daki saldırıyı protesto etmek bahanesiyle Reyhanlı ilçesinde toplanan, çoğu ilçe dışından gelen bin 500 kişilik grup ile polis arasında arbede çıktı. Dün ilçe girişinde saat 12.00’de toplanan, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’ün de aralarında bulunduğu topluluk, gösteriye izin verilmeyince polis barikatını aşarak, ara sokaklardan ilçe merkezine yürüdü. Atatürk Caddesi’nde yeniden toplanan grubu durdurmak için kurulan polisin ikinci barikatı da göstericiler tarafından aşıldı. İkinci patlamanın olduğu PTT binası meydanında güvenlik önlemi alan polise, göstericilerden bazıları taş atınca, polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası ve basınçlı su kullandı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahale sonucu kalabalığın dağılmasıyla olaylar son buldu. Çıkan olaylarda 1’i polis 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
ANKARA’DA 10 GÖZALTI
Öte yandan, Halkevleri Derneği üyesi bir grup, Reyhanlı’daki bombalı saldırılar nedeniyle Başbakanlık önünde basın açıklaması yapmakta ısrar edince polis müdahalesiyle karşılaştı.
Dernek üyeleri, bombalı saldırıların gerçekleştiği saat 13.45’te Yüksel Caddesi’nde toplandı. Trompet, tencere, tava, kaşık, düdük ve ıslık sesleriyle Reyhanlı’daki saldırıları gerekçe gösteren eylemciler, Hükümet’in dış politikasını kınayan sloganlar attı. Basın açıklaması yapmak için Başbakanlık Binası’na doğru yürüyüşe geçen eylemciler, polis barikatıyla karşılaştı. Emniyet güçlerinin uyarısına rağmen dağılmayan grup, polise taş ve sopayla saldırdı. Gruba biber gazıyla müdahale eden polis ekipleri, 10 kişiyi gözaltına aldı. Olayda, 2’si polis, 4 kişi yaralandı.
OYUNA GELMEYECEĞİZ
Suriyeli mültecilerin yerleştirildiği Hatay Reyhanlı’da son dönemde yaşanan olayları Akit’e değerlendiren Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, çarpıcı bilgiler verdi. Şanverdi, Suriyeli mültecilere yapılan baskıların arkasında, halkı galeyana getirmek isteyen sol grupların olduğunu belirterek, “Bu olayları CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl önderliğindeki; CHP’liler, İşçi Partililer, TKP’liler, TGB’liler ve Halkevleri üyeleri yapıyor” dedi.
ASILSIZ İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR
Reyhanlı’daki bombalı saldırıdan birkaç gün önce de “Suriyeli mültecilerin Türk Bayrağını yaktığı” iddiasının ortaya atıldığını belirten Başkan Şanverdi, “Bu olaydan sonra halk tepki gösterdi. Ancak olayın gerçek dışı olduğu öğrenilince halk sakinleşti. İlçemizde patlatılan bomba sonrası da, ilk etapta olayın Suriye tarafından yapıldığı iddiaları gündeme getirildi. Bu iddiadan sonra bazı kendini bilmez kişiler Suriyelilere tepki gösterdi ve istenmeyen olaylar yaşandı. Ancak bombalı saldırının kimler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri saldırı ile alakalı bazı kişileri yakaladı bazılarını ise aramaya devam ediyor” dedi.
BAŞKANDAN PROVOKATÖRLÜĞE
TEPKİ : DEFOL GİT
Yaşanan olaylardan sonra CHP’li vekil Hasan Akgöl’ü aradığını belirten Şanverdi, kendisine, “Gidin buradan. Biz barış istiyoruz, ama siz kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz. Memleketimizden defolun” dediğini aktardı.
“SABRIMIZI KİMSE
TAŞIRMASIN”
Bu kişilerin ‘Suriyelileri Reyhanlılara nasıl linç ettiririz?’ hesabı yaptığını söyleyen Şanverdi, “Bu oyun tutmadı ama yine aynı oyunu oynamak isteyenler var. Ama Reyhanlı halkı bu oyuna gelmez, gelmeyecektir. Reyhanlı halkı misafirperverdir, yabancıları sever. Bizim sorunumuz dışarıdan kaynaklı tahriklerdir. Dışarıdan gelen insanlar halkımızı tahrik etmeye çalışıyor. Sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. Sabrımızı kimse taşırmasın” dedi.
AKÜ’de Bahar şenlikleri iptal edildi
Bu arada; Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) geleneksel olarak düzenlenen bahar şenlikleri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar nedeniyle iptal edildi.
Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlı’daki saldırıların, tüm milleti derin yasa boğduğu bildirildi. Milletçe kayıpların acısını yaşayabilmek ve paylaşabilmek adına 27-30 Mayıs’ta yapılması planlanan bahar şenliklerinin, AKÜ Yönetim Kurulu tarafından iptal edildiği belirtilen açıklamada, bu kararın, akademik ve idari personel ile öğrencilere duyurulduğu ifade edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23