• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Resmen vatan hainliği

Yeniakit Publisher
2014-03-25 09:21:00 - 2014-03-25 09:44:20
Resmen vatan hainliği

Paralel medya, sol çevreler ve Esad işbirlikçileri, Türkiye sınırını 1 kilometre ihlal eden ve uyarılara aldırış etmediği için angajman kuralları gereği düşürülen Suriye uçağı konusunda ağız birliği ederek, kendi hükümetini hedef aldı...

İSKENDER ÖZEL/İSTANBUL - Türk Hava Kuvvetleri’nin (THK) Türkiye-Suriye sınırında sınır ihlâli yapan 2 Suriye savaş uçağından birini düşürmesi, Türkiye’deki kökü dışarıda olan hem sağ hem de solcu akımları panikletti. Hem kökü dışarıdaki Gülen Cemaati, hem CHP, hem de bizzat solcular tarafından ‘emlakçı sol’ diye nitelenen TKP bağlantılı Sol gazetesi, THK’nın Suriye uçağını düşürmesi sonucunda ağız birliği yaptılar.

ZAMANCILAR, EMLAKÇI SOL İLE AĞIZ BİRLİĞİ YAPTI

THK’nın Suriye uçağını düşürmesi, Gülen Cemaatinin iki yayın organında da çarpıtılarak haber yapıldı. Paralel cemaatin İngilizce organı olan Today’s Zaman, 4 kez uyarılmasına rağmen sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesini manşetine taşıdı. Gazete bu müdahaleyi, “30 Mart seçim öncesi sızdırılabilecek olası bir ses kaydını örtbas etme girişimi” olarak değerlendirdi.

Zaman gazetesi de aynı haberi birinci sayfasından aynı mantıkla gördü. Manşetin hemen solunda yer alan haber vurgusuyla verildi. Bizzat solcular tarafından ‘Emlakçı Sol’ diye tabir edilen TKP bağlantılı Sol gazetesi de cemaat ile ağız birliğine girişti. Sol, manşetine; “Erdoğan ve el-Kaide iftiharla sunar: Uçak provokasyonu” ifadelerini çekti. Son zamanlarda Pensilvanya ile ilişkisi ayyuka çıkan Cumhuriyet gazetesi de benzer bir mantıkla “TSK, Suriye savaş uçağını vurdu. Gül ve Erdoğan, pilotları ‘tebrik’ etti: Ateşe Sürüklüyor” başlığını kullandı. Kürtçü ve komünist kimliğiyle tanınan Birgün gazetesi “Son Çırpınış” manşetini kullanırken, cemaatin finanse ettiği konuşulan Karşı gazetesi de diğerlerinin ağızlarında gevelediğini menşetiyle kustu: “Suriyeli Muhaliflere Hava Desteği” Kürtçü Evrensel gazetesinin manşeti “Savaşa Sarıldı” olurken, liberal kimliğiyle bilinirken cemaatin kontrolüne giren Taraf gazetesi de “Seçime 5 kala savaş oyunu” sürmanşetiyle çıktı. Farklı çevrelerden gazetelerin benzer başlıkla çıkması, “medyanın vatan hainliğinde yarışması” olarak yorumlandı.

UÇAK DÜŞTÜ, CHP DANSÖZLÜK YARIŞINDA

Son 3 ayda cemaatle ilişkilerini had safhaya çıkartan CHP de Suriye uçağı karşısında siyasi tutumunda dansözce bir tutum içine girdi. Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında Suriye’nin Türk jetini düşürmesi ve ardından yaşanan süreci değerlendirirken, “Gözlerinin önünde savaş uçağını düşürecek ve bir şey yapamayacaksın” demişti. Ancak önceki gün parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, Suriye sınırında düşürülen uçağın vahim ve düşündürücü olduğuna belirterek, “Diktatörün savaş çıkarma macerası” yorumunda bulunarak, “Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz” dedi.

Yeni Akit

İLGİLİ MAKALE: Gölet medyası: Suriye’ye dokunulamaz!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23