• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Resmen duyurdular... Dünya koronavirüsle uğraşırken Çin bakın ne yapıyor!

Yeniakit Publisher
2020-12-16 08:17:00 - 2020-12-16 08:50:28

Çin Uzay Bilimi ve Teknoloji Kurumundan çarpıcı bir açıklama yapıldı. Kütle çekimi etkisi meydana getirecek büyük çaplı olayları gözlemleyecek ikiz uyduların uzaya yollandığı duyuruldu.

Çin Uzay Bilimi ve Teknoloji Kurumundan yapılan açıklamada, kütle çekimi etkisi yaratacak büyük çaplı olayları gözlemleyecek ikiz uyduların Long March 11 roketiyle sabah saatlerinde ülkenin güneybatısındaki Siçuan eyaletindeki Siçang Uydu Fırlatma Merkezinden uzaya yollandığı açıklandı.

Çin Bilimler Akademisi Ulusal Uzay Bilimi Merkezi Başkaı Vang Çi, devlet televizyonu CCTV'ye yaptığı açıklamada, "Bu bilimsel uydular, ülkemize Güneş'in etkinliği ve Dünya ile Güneş'in ilişkisi konusunda çığır açıcı araştırmalar yapılmasını sağlayacak." ifadelerini kullandı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın SWIFT ve Fermi gama ışını teleskopları, dünya yörüngesinde aktif durumda bulunuyor.

Kütle çekimi dalgaları

Kütle çekimi dalgaları, büyük çaplı kütle devinimlerinin evrenin uzam-zaman dokusunda yarattığı dalgalanma etkileri olarak tanımlanıyor.

Ne olmuştu?

Albert Einstein'ın 20. yüzyılın başında Genel Görelilik Teorisi içinde ortaya attığı kütle çekimi dalgaları, ilk kez Eylül 2015'te ABD'nin Luisiana eyaletindeki Amerikan Ulusal Bilim Vakfına ait yer istasyonu Lazer Interferometre Kütle Çekimi Dalga Gözlemevi (LIGO) tarafından kaydedilmişti.

Söz konusu gözlemde, Dünya'dan 1,3 milyar ışık yılı ötede iki dev kara deliğin birbiriyle çarpışarak birleşmesinden ortaya çıkan kütle çekimi dalgalanmaları kayıt altına alınmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mükemmel haber organizasyonu

Mükemmel bir haber organizasyonu! Çin reklamının yanısıra ABD bayrağının reklamı! Haber sayfası açılır açılmaz karşıma Türk ve ABD bayraklarının yan yana, beraberce dalgalanma fotoğrafı geldi. Yazılı habere baktım Çin Uzay Bilim vs. den bahsetmekte. Tıkladım bayraklara. İçinde yaptırım kararı anlatılmakta. Harika bir haber organizasyonu. İç içe giydirilmiş vaziyette. Bir taşla bir kaç kuş vurulmuş.

543

çin rusya gibi iskandinav ülkeleri gibi geleceğin kıyamet alametlerinden en büyük olan yecüc mecüclerdir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23