• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reisi'ye suikast mi düzenlendi? Helikopter kazasından önceki son sözleri dikkat çekti

Yeniakit Publisher
2024-05-19 21:55:00 - 2024-05-19 22:10:39

Helikopter kazası geçiren ve saatlerdir kendisine ulaşılamayan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, olaydan kısa bir süre önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baraj açılışında yaptığı konuşma 'suikast' şüphesini akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirirken Reisi'nin kazadan kısa süre önce yaptığı konuşma dikkat çekti.

"Bazıları bizim bir araya gelmemizi ve ortak başarılarımızı hoş karşılamıyor"

Cumhurbaşkanı Reisi, bugün iki önemli projenin açılışını yapacaklarını belirterek, "Bu projeler, İran ile Azerbaycan'ın bu gibi çok önemli büyük projeleri hayata geçirebileceğinin göstergesidir. Bazıları bizim bir araya gelmemizi ve ortak başarılarımızı hoş karşılamıyor fakat bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan ülkelerimiz, devletlerimiz ve halklarımız için iyi olanı hep birlikte hayata geçirmiş olmamız." şeklinde konuştu.

"İran-Azerbaycan ilişkileri bölgemizde istikrarın önemli şartıdır"

Aliyev de bugünkü görüşme ve törenin İran-Azerbaycan ilişkileri tarihinde güzel ve parlak bir sayfa olarak kalacağını vurguladı. Açılışını yapacakları projenin teknik açıdan çok önemli olduğunu ve aynı zamanda iki halkı, iki devleti daha da yakınlaştıracağını söyleyen Aliyev, "Halkımızın ortak başarısı elbette dostlarımızı mutlu ediyor. Beğenmeyenler ise kendi işlerine baksa daha iyi olur. İran ve Azerbaycan devletleri bugün çok güçlü ortak siyasi irade ortaya koydu, birlikte olduğumuzu ve birlikte olmaya devam edeceğimizi kendi halklarına ve tüm dünyaya açıkça ilan etti. Önemli olan budur. İran-Azerbaycan ilişkileri bölgemizde istikrarın önemli şartıdır. Elbette böylesine güzel bir proje halkımızın refahını, istihdamı artıracak, dolayısıyla başarıya giden bir sonraki adım olacaktır. Gelecekte buna benzer pek çok ortak projenin olacağına eminim." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mahmut Şahin

2. Muhsin yazicioglu vakası olmasin

567

hava durumuda sebebtir azerbaycanın israile hava üssü vermesi meselesi yıllarca iranı azerbaycandan haklı olarak soğuttu iran azerbaycana güvenmiyor bu yüzden ermenileri desteklediler üstelik azerbaycan ve orta asya ülkeleri rusyadaki,  türkülkeleri asla filistini afrikadaki dünya mazlumlarını desteklemiyorlar ama rusyadan gelen türkler pkkya diğer terör örgütleri ışıd daeşe katılıyor şimdi bunu düşünün nasıl bir alçak olduğunu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23