• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Refah'ı vuran bombanın hangi ülkeye ait olduğu ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2024-05-29 09:21:00 - 2024-05-29 09:23:17
Refah'ı vuran bombanın hangi ülkeye ait olduğu ortaya çıktı

Cnn İnternational'a analiz yapan silah uzmanları, Terörist İsrail'in Refahı bombalamak için kullandığı bombanın ABD yapımı GBU-39 mühimmatı olduğunu ortaya çıkardı.

Terör devleti İsrail'in  Refah'taki çadırkente düzenlediği saldırıda çok sayıda sivil şehit edildi. Amerikalı televizyon CNN International, Refah'taki çadır kente düzenlenen ölümcül saldırının görüntülerini analiz etti.

Uzmanlara göre, onlarca sivilin ölmesine neden olan saldırıda ABD'de üretilen mühimmatlar kullanıldı.

Görüntüleri CNN için analiz eden 4 uzman, sosyal medyada paylaşılan bir videoda, ABD yapımı "GBU-39" bombasının kuyruğunu tespit etti.

O uzmanlardan biri olan Chris Cobb-Smith, Boeing tarafından üretilen GBU-39'un stratejik açıdan önemli nokta hedeflere saldırmak için tasarlandığını söyledi. GBU-39'un hasar gücünün düşük, hassasiyetin yüksek olduğunu belirten Cobb-Smith, "Ancak böyle bir mühimmatı nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanmak büyük risk." dedi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü (SIPRI), ABD'nin uzun süredir İsrail'in en büyük silah tedarikçisi konumunda olduğunu ve bu desteğin Gazze'deki katliamlar konusunda Biden yönetimi üzerinde artan siyasi baskıya rağmen devam ettiğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Refah'ta kampa yapılan saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 45 kişinin öldüğünü 200'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

tek tek ülke zikretmeye ne gerek var, gavura ait olduğu kesin ,çünkü gavur tek millettir ,Allah cc milletimize gavurun ne olduğunu ,ne anlama geldiğini idrak etmeyi nasib etsin ,,gafletten uyanıp ,şuur nasibetsin ,,

Gültekin

UAD KARARLARINI TANIMAM DİYEN ABD BAŞKANI BEDIN, BİR DEVLET BAŞKANI OLARAK BU SÖZÜ İLE SUÇ İŞLEDİĞİNİ UAD SAVCILARI NASIL GÖRMEZLİKTEN GELEBİLİYORLAR, HEM BU AYIPLARINI GÖRMÜYORLAR, HEM DE HALA İSRAİL DAHA ÇOK KATLİAM YAPARAK SOYKLIRIM YAPSIN DİYE SİLAH YARDIMI YAPIYOR, KATİLE YARDIM VE YATAKLIK, HEM UAD, HEM DE UCM'NE TARAF BÜTÜN DEVLETLER ANLAŞMALARINA GÖRE SUÇ İŞLEDİKLERİ SABİTTİR, NİÇİN BU SUÇ ORTAKLARI İÇİN TUTUKLAMLAR ÇIKARILMIYOR?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23