• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Refah’a girme’ dediği İsrail’e Refah’ı vurması için yeni bomba veriyor! Ey Amerika bu nasıl bir ahlaksızlık?

Yeniakit Publisher
2024-02-18 11:11:00 -
‘Refah’a girme’ dediği İsrail’e Refah’ı vurması için yeni bomba veriyor! Ey Amerika bu nasıl bir ahlaksızlık?

Biden yönetimi, kamuoyu önünde İsrail’i durdurmaya çalıştığını söylese de arka planda siyonistlere milyonlarca dolarlık son silahları göndermeye devam ediyor. WSJ gazetesi, binlerce yeni bomba ve silahın İsrail’e verileceğini duyurdu.

TAHSİN HAN

Gazze’deki siyonist soykırımının en büyük destekçisi Amerika, kamuoyu önünde Netanyahu yönetimini durdurmak için çalıştığını göstermeye çalışsa da hakikat çok daha farklı... Son olarak Netanyahu ile sözde 40 dakikalık bir görüşme yapıp onu Refah’a saldırı planından vazgeçirmeye çalışan ABD Başkanı Joe Biden, diğer yandan gizlice yeni silanlar vermeye devam ediyor. Amerikan basınında bile Amerikan silahlarının soykırımda kullanıldığına ilişkin haberler yapılmaya başlanırken bir yandan Gazze’de ateşkes için bastırdığı intibaı oluşturmaya çalışan bunak Biden yönetimi bir yandan da İsrail’in katliamlarda elini güçlendirecek yeni silahlar göndermenin hesaplarını yapıyor.

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre; ABD’li yetkililer Tel Aviv’e gönderilmesi için önerilen yeni silah teslimatının yaklaşık biner adet MK-82 bombası, bombalara hassas güdüm sağlayan KMU-572 Müşterek Doğrudan Saldırı Mühimmatı ve FMU-139 bomba fünyesi içerdiğini söyledi.

Refah'ta kullanılacak

Silahların on milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. ABD’li bir yetkili, önerilen teslimatın hala yönetim tarafından gözden geçirildiğini ve Biden yönetiminin transferi onaylaması gereken kongre komitesi liderlerini bilgilendirmeden önce teklifin ayrıntılarının değişebileceğini söyledi.
Planlanan silah transferi, İsrail’in bir milyondan fazla Filistinlinin savaştan kaçarak sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenlemeye hazırlandığı Gazze’deki savaşın en kritik anına denk geldi. Yeni verilecek bombaların Refah kentine yönelik saldırılarda kullanılmasının da güçlü olasılık olduğu belirtiliyor.

ABD’ye göre İnsan hakları endişesi bulunmuyormuş!

ABD gazetesinin haberinin üzerine değerlendirme yapan Kudüs’teki ABD Büyükelçiliği, silah transferine ilişkin, İsrail hükümetinin “İsrail’in devam eden ve ortaya çıkan bölgesel tehditlere karşı savunulması için bu kalemlerin hızlı bir şekilde edinilmesini” talep ettiği belirtildi. Değerlendirmede, satışla ilgili herhangi bir potansiyel insan hakları endişesi bulunmadığı da ileri sürülerek adeta Tel Aviv’e “Filistinlileri istediğiniz gibi bombalayabilir, öldürebilirsiniz” yönünde yeşil ışık yakıldı.

ABD savaşın başlangıcından bu yana İsrail’e yaklaşık 21 bin hassas güdümlü mühimmat sağladı ve İsrail bunların yarısını kullandı. Biden yönetimi İsrail’in hiçbir silah talebini geri çevirmeyip yeni silahları gönderiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeyh Şamil

Tüm keferelerin özellikle de batı vampirlerinin utanacağı arlanacağı bir yapıları yok. Olmadı olmayacak. O halde biz ne yapmalıyız acilen ona bakalım. Gönūllü mücahit asker istediniz de giden mi olmadı? Seyredenler zulm edrnlerden daha az sorumlu değildir!

Vatandas

Siyonist abd sen insanlığın yüz karası sin insan hakları kim sen kimsin kime yutturmaya kalkıyor sun sen destek vermesini katil İsrail bir hiç yazıklar olsun sözde İslam ülkeleri ne
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23