• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reel sektörü güçlendirdik ekonomik krizleri aştık

Yeniakit Publisher
2014-06-25 07:52:00 - 2014-06-24 22:05:04
Reel sektörü güçlendirdik ekonomik krizleri aştık

Felaket senaryolarına rağmen Türkiye’nin ihracat destekli bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.3 büyüdüğünü belirten Bakan Işık, “Reel sektörü güçlendirmeseydik Türkiye en az İspanya ve Yunanistan kadar krizden etkilenirdi” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, felaket senaryosu yazanlara, karamsarlık pompalamaya çalışanlara inat Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüdüğünü belirterek, “Birileri felaket senaryoları yazmaya devam etsin, birileri ‘ha bu kış kriz gelecek, ha önümüzdeki bahar kriz gelecek’ demeye devam etsin. Biz Türkiye’ye güveniyoruz” dedi.

Işık, Ankara Sanayi Odası (ASO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen KOBİ’lerde Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı’nın açılışında konuştu.

Bu alanın, Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Işık, ülkenin istikrarı yakaladığı her dönemde güçlü büyüme performansları gösterdiğini bildirdi. Işık, Türkiye’nin başarılı bir yönetimle 2008 krizinden en az seviyede etkilendiğini hatırlatarak, “Büyük felaket senaryosu yazanlara inat, bu kadar karamsarlık pompalamaya çalışanlara inat, Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4,3 büyüdü. Birinci sırada ihracat var. Türkiye artık ihraç ederek büyüyor” diye konuştu.

KOBİ’LERİMİZ ÖNE ÇIKTI

Türkiye’de 2002 yılından bu yana uygulanan reel sektörün güçlenmesine yönelik politikalar olmasaydı, 2008 krizinden Türkiye’nin en az İspanya ve Yunanistan kadar etkileneceğini belirten Işık, söz konusu krizde dünyanın bir şeyi fark ettiğini söyledi. “Sadece finans ve hizmet sektörleriyle büyüyemezsiniz” diyen Işık, imalat sanayi olmadıkça kalıcı büyüme elde etmenin imkanı olmadığını bildirdi.

Fikri Işık, bu kapsamda KOSGEB’i de yeniden yapılandırdıklarını anlatarak, 2002 yılına kadar KOSGEB’in önceki 10 yılda verdiği toplam kredinin 14,5 milyon lira olduğunu, bu desteğin miktarının 2002’den bu yana olan süreçte ise 2,3 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Marka olsunlar diye destekliyoruz

Markaya yapılan yatırımın önemine dikkati çeken Işık, her yıl yaklaşık 120 bin marka başvurusu yapıldığını, bunun da kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Fikri Işık, şimdi sıranın bu markalaşmanın içini doldurmakta olduğunu belirterek, bu konunun KOBİ’ler için çok önemli olduğunu söyledi. Bakan Işık, eskisi gibi KOSGEB’in KOBİ’ler batmasın diye değil, daha fazla markalaşsın, daha fazla rekabet edebilsin diye destek verdiğini kaydetti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23