• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan Kurtoğlu'ndan çarpıcı uyarı: Bu olursa Türkiye kuşatılır

Yeniakit Publisher
2021-12-09 14:26:00 - 2021-12-10 16:35:58
Ramazan Kurtoğlu'ndan çarpıcı uyarı: Bu olursa Türkiye kuşatılır

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin Türkiye için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayınlanan Washington Post gazetesinin bir haberine göre Rusya, önümüzdeki yıl Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor. Gazetenin ABD istihbarat belgelerine dayandırdığı haberinde, işgal operasyonunun 175 bin asker ile yürütüleceği iddia edildi.

Buna göre Moskova, farklı cephelerden saldırıya geçebilmek amacıyla bazı stratejik noktalara askeri birliklerini halihazırda konuşlandırmış durumda. Yüzlerce taburdan oluşan taktiksel birliklerin söz konusu işgal operasyonunda tank ve top gibi ağır savaş teçhizatı ile donatılacağı öne sürülen Washington Post haberinde, Rus birliklerinin şu an dört noktada konuşlandırıldığı ve Rusya'nın hedef şaşırtmak ve güvensizlik yaratmak amacıyla sınıra sürekli olarak askerler sevk edip geri çektiği ifade ediliyor. 

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu, Ukrayna ile Rusya rasında savaş çıkması halinde bu durumdan Türkiye'nin etkileneceğini söyledi.

Kurtoğlu yaptığı açıklamada, "Rusya-Ukrayna gerginliği tırmanıyor.Bölgede SAVAŞ ancak ABD-Rusya ve AB yi kontrol eden küresel finans elitlerinin istemesi halinde çıkar. Türkiye için “en iyi Rusya “Batı ile kavgalı/gergin olandır. Ukrayna’nın NATO ya alınması Türkiye’nin aleyhine olup Karadeniz’den kuşatılırız" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metin

Bu adamı kuruluş Osman dizisine senarist yapın çok güzel palavra atıyor

Barış

Çok güzel bir analiz Ukraynayla iş birliği ve ticaret yapabiliriz ama bir NATO üyesi olması hiçte hoş bir olay olmayacak Rusyayla iş birliği ve ticaretimiz her zamankinden daha iyi olmalı Rusyayı arkamıza almalıyız Rusya bizim arka bahçemiz olmalı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23