• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin'in Müslüman olmadığına inananlar bu videoyu izlesin

Yeniakit Publisher
2023-11-04 07:49:00 -

Uzun süredir Putin’in Müslüman olup olmadığı dünya kamuoyunda tartışılıyordu. Putin’in kendisine verilen selama (Selamünaleyküm) Aleykümselam diye cevap vermesi Putin’in Müslüman olduğu iddialarını doğruladı.

Rus medyası tarafından Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in Müslüman olduğu iddia edilmişti.

Rus İnterfax haber ajansına dayandırılan habere göre, Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin’in Müslümanlığı seçtiğini belirtmişti.

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul da, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulunmuş. Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov’un, “Putin 2015 yılında Müslümanlığı seçti.” sözlerini hatırlatmıştı. Hatta Peskov, Putin’in zaman zaman Kuran okuduğunu da açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir forumda Moskova müftüsü Albir Kurganov’un kendisini “Selamunaleyküm” diyerek selamlaması üzerine “Aleykümselam” diyerek karşılık verdi. Putin'in kelimeyi sorunsuz telafuz etmesi Allah'ın selamını her zaman kullandığı şeklinde yorumlandı.

Bu anlar seyirciler tarafından alkış alırken, sosyal medyada da beğeni topladı.

Rusya’da toplamda 14 milyon Müslüman’ın yaşadığı biliniyor. Müslümanlar Rus nüfusunun yüzde 10’ununu oluşturuyor.

Putin’in Müslüman olduğuna dair haberlerimizi aşağıdaki ilgili linklerden okuyabilirsiniz.

{relation id:56392 slug:'putin-musluman-oldu-iddiasi'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tarihe bakınca bunun gerçekleri değiştirmediğini anlayabiliriz

Olabilir...olsun... müslüman olsun ...ne güzelll...ahiretini kurtarmış...bu bizim durumumuzu etkilemez... Peygamberimiz sav. Ahir zaman haberlerinde asfaroğullarının savaşın en kızgın hâlinde Türklere saldıracağını... Türklerin zor durumdan sabır ve metanetle savaşarak kazanacağını haber veriyor...her an...her vakit...her ihtimale hazırlıklı olmalı...yüz yıl önce de Yeşilköy ve Ardahandan indiler...evet müslüman olabilir ... bugün hristiyanların Katolik Ortodoks ve Protestan mezhepleri olduğu gibi... Peygamberimiz de sav. ümmetini özellikle düşebileceği yanlışlar konusunda uyarıyor ve yahudi ve ve hristiyanlar gibi dîninizi parça parça bölüp herkes kendi yanındaki ile övünür de bölünürse ayrılıkta azap olacağını haber veriyor...işte o zaman ümmetimin vay hâline diyor...müslümanların da yahudi ve hristiyanların yaptığı yanlışlara düşmemesi için Fatiha süresinde son ayetlerde bildiriliyor Allah muhafaza buyursun....gazaba uğramışlar : yahudiler gibi kibirlenip insanlığı küçük görenler...sapmışlar da : İsa as'a hristiyanların yaptığı gibi olağanüstülük verip ... sünnetine uymanın bu devirde imkânsız olduğunu düşünerek protestanlaştırmak... Allah muhafaza, İslam'ı laikleştirme gayretiyle kitabı kendine uydurma yolunu seçmek... yahudiler peygamberlerini öldürürken ( bu arada İsa as' ı öldürmek isteyenlerde yahudilerdi ama başaramadılar)...hristiyanlar da peygamberlerini üçün üçüncüsü diye ilahlaştırma yanlışına düştüler... kısacası şeytan insanoğlunu her yönden yanıltmaya ... şaşırtmaya...yoldan çıkarmaya yemin etti... işte bugün de hala devam ediyor... Allah hidayet nasîb ettiği...hidayetinde sebat ve sağlamlık verdiği ...kalplerimizi Allah için, Allah yolunda birleştirip sağlam kıldığı...tevhide birliğe dahil ettiği kullarından eylesin...insanlık tarihi ders niteliğindedir...Habil ve Kabil en büyük derstir...

Şefik Altınbaş

Aşağıdaki yorum yapanlara cevaptır. !0 yıldır Suriyede Müslümanları öldürüyor diyen arkadaşlar. Hem orada hem Irakta hem Yemende bugüne kadar ençok Müslüman öldüren adı İran islam Cumhuriyeti olan devlettir. Ayrıca Azerbaycan Ermenistan savaşları boyunca da Ermenistan dan yana çıkarak bugüne kadar açık veya gizli ne kadar çok silah verdiğini bütün dünya biliyor. Bana göre açık açık kafir olduğu için İslam düşmanlığı yapanları hepimiz biliyoruz. Peki dışı Müslüman olup ta içi münafık olanları nasıl bileceğiz. Onu da ilk Müslüman olduk dedikleri tarihi gerçekleri okuyarak, hatta hadislerde bununla ilgi çok hadis vardır, onlara bakarak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23