• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin doğruladı: Ukrayna karşı saldırısı kararı aldı! Trajedi bir girişim olacak! Korkutan gelişme

Yeniakit Publisher
2023-06-09 19:20:00 - 2023-06-09 19:29:40
Putin doğruladı: Ukrayna karşı saldırısı kararı aldı! Trajedi bir girişim olacak! Korkutan gelişme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusundaki kayıpların son günlerde arttığını belirterek, “Ukrayna’nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor.” dedi. Rusya ile kıyasıya rekabete girişen Ukrayna ile ilgili açıklamalar geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "3 gün içindeki bütün yönlerdeki çatışmalarda Ukrayna ordusunun 3 bin 715 asker kaybettiğini" dile getirerek, askeri teknik olarak 52 tank, 207 askeri zırhlı araç, 134 otomobil, 5 uçak, 2 helikopter, 48 obüs ve 53 insansız hava aracını vurduklarını açıklamıştı. Uluslararası Savaş Araştırmaları Enstitüs'ne göre Ukrayna'nın Rusya pozisyonlarına yönelik karşı saldırısı başladı. Önceden planlanmış bazı adımların yapılacağı bilgisi dahilinde gerçekleştiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusundaki kayıpların son günlerde arttığını belirterek, “Ukrayna’nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor.” dedi.

Putin, Rus ordusu ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ordusundaki kayıpların son günlerde hızla arttığını anlatan Putin, söz konusu kayıpların “3’e 1” oranından çok daha fazla olduğunu söyledi.

Putin, Ukrayna ordusunun karşı saldırıya geçtiğini vurgulayarak, “Ukrayna’nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Saldırı neticesinde Ukrayna’nın hedeflerine ulaşamadığını belirten Putin, “Çatışmalar son 5 gündür yoğun şekilde devam ediyor. Ukrayna birlikleri, askerlerimizin cesareti ve düzgün örgütlenmesi sayesinde hiçbir noktada hedeflerine ulaşamadı.” dedi.

Uğradığı kayıplara rağmen, Ukrayna ordusunun hala saldırı potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Putin, Rus ordusunun ortaya çıkan duruma dair gerçekçi bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.

Putin, söz konusu kayıpların bir trajedi olduğunu belirterek, "Bu trajedi son yıllarda yaşananların sonucu ve bunun tüm sorumlusu mevcut Ukrayna yönetimidir." açıklamasında bulundu.

Rus savunma sanayisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Putin, “Hala yeterli modern silahlarımız yok ama ülkenin sanayisi, savunma sanayisi ve askeri-sanayi kompleksi hızla gelişiyor ve savunma sanayisinin önündeki tüm görevleri kesinlikle yerine getireceğinden eminim. Modern silahların üretimi yoğun şekilde artırılıyor.” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir→ İtalya'dan Türkiye'ye Şengen vizesi açıklaması! Talep patladı, 'başladık' diyerek duyurdular→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Rusya'dan sonra İngiliz turistler Türkiye'de 3. Kaynak pazar olma yolunda ilerliyor: İndirim, zam çıkışı→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sinsi Gelişme

Batı Terörü destekleyerek Doğuyu esir almaya çalışıyor.

Nuh Yusuf Nuhhan

Putin kurdurtmayacak ukraynada yeni israili. Komedyen musevilerin kuklası. Yakinda zelenkiyi siyonistler öldürür. Ruslarin üstüne atarlar. Acinacak hale gelen yalan soylenen Ukrayna halkı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23