• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokatörler deşifre oldu

Yeniakit Publisher
2014-05-21 08:31:00 - 2014-05-20 22:30:12
Provokatörler deşifre oldu

A Haber’de yayınlanan Sevilay Yükselir’in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında Soma’da yaşanan kışkırtma çabaları gözler önüne serildi. Başbakan Erdoğan’ın Soma’yı ziyaret ettiği gün halkın arasına karışan TGB’li ve İşçi Partili provokatörler bir bir tespit edildi.

AGÂH ÜSTÜN / İSTANBUL - Soma’da yaşanan maden faciasını bahane edip, ilçede kargaşa çıkartmak isteyen provokatörlerin, vatandaşları nasıl kışkırtmaya çalıştıklarını ortaya koyan görüntülere ulaşıldı. A Haber’de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında paylaşılan görüntülerde, provokatörlerin vatandaşların arasına girerek ortamı germeye çalıştıkları açıkça görülüyor. Söz konusu şahısların, Somalı olmadıkları, ilçe dışından getirilen TGB’li ve İşçi Partili oldukları belirlendi. Halkı galeyana getirmek için Soma’da bir araya geldikleri ifade edildi. Provokasyon çıkarmak istedikleri belirlenen 38 kişiden sadece 2’sinin Somalı olduğu tespit edilerken, diğer provokatörlerin çevre illerden geldikleri ifade edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN KONUŞMASINI ENGELLEMEK İSTEDİLER

Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, göstericileri yatıştırmaya çalışırken İşçi Partili olduğu kaydedilen provokatörler, vatandaşları galeyana getirmek için ellerinden geleni yaptıkları ifade ediliyor. Polis kamerasına takılan bir provokatör, Alkaya’ya “Madencinin kaderinde ölüm yok. Yalan söylüyorlar 500-600 kişi daha madende öldü gizliyorlar” diye bağırıyor. Özellikle yabancı bir haber ajans kamerasının çevresinde öbeklenen provokatörler, kameralar karşısında maden faciasının sorumlusu olarak hükümeti lanse ederek, Somalı vatandaşları kışkırtmaya çalıştığı görülüyor. Bağırıp çağıran, halkı galeyana getirmek isteyen provokatörlerin hep bir arada bulunmaları ve birbirlerinden ayrılmamaları ise görüntülerde dikkat çeken bir husus olarak göze çarpıyor.

HALKI GALEYANA GETİRMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPMIŞLAR

Polis kamerasının an be an kaydettiği görüntülerde siyah tişörtlü ve gözlüklü şahıs, “Ucuz emeği görme diyorlar, taşeronlaşmayı görme diyorlar. Bunu dayatıyorlar bize” cümleleriyle halkı tahrik etmeye çalışıyor. İsminin Eyüp Gülmez olduğu belirlenen şahsın, TGB üyesi ve İşçi Partili olduğu tespit edildi. İP’li Gülmez’le birlikte hareket edip, “Hükümet istifa, Tayyip istifa” şeklinde slogan atan pos bıyıklı şahsın adının ise İsa Yaldıran olduğu belirlendi. Polis kamerasına takılan bir başka ilginç ayrıntı ise, Somalı bir vatandaşın provokatörlere engel olma çabası. Görüntülerde sağduyulu bir Somalı, İP’li provokatörleri engellemek için “Sakin olalım, bundan sonrası artık devlete kaldı” şeklinde konuşuyor.

Eyüp Gülmez isimli TGB’li ise halkın yatışmasını engellemek için yine sahneye çıkıp, “Devlete kaldıysa bu millet yandı” şeklinde konuşup yanındakilere slogan attırıyor. İstihbarat raporlarına göre, grubun 30- 40 kişi olduğu, kimi zaman topluca, kimi zaman ise 5’erli gruplar halinde gezdikleri belirlendi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23