• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokatör imamın taraftarları Akit muhabirinden rahatsız oldu

Yeniakit Publisher
2013-06-14 21:33:00 - 2013-06-14 21:33:37
Provokatör imamın taraftarları Akit muhabirinden rahatsız oldu

Gezi Parkı’nda yere serdikleri naylonlar üzerinde namaz kılındıktan sonra İhsan Eliaçık basın mensuplarına açıklama yaptı. Muhabirimizin, Taksim’e cami ihtiyacının olup olmadığını sorması üzerine ise Eliaçık, “Taksim’de ortaya bir Sultan camisi dikmenin b

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’ndaki çevre düzenlemesini bahane ederek, parkı işgal eden eylemciler ile İhsan Eliaçık öncülüğünde hareket eden Anti-kapitalist Müslümanlar (!) Grubu dün Cuma namazı kıldı. Gezi Parkı’nda yere serdikleri naylonlar üzerinde namaz kılındıktan sonra İhsan Eliaçık basın mensuplarına açıklama yaptı.
“Z.D.’NİN BAŞINA GELENLERE
İNANMIYORUM”
İnternette video paylaşım sitelerinde kendini mehdi (!) ilan eden adamla aynı safta namaz kıldıktan sonra yine beraber kameralar karşısına geçen İhsan Eliaçık, gezi eylemcileri tarafından darp edilen ve saldırıya maruz kalan Z.D’nin başına gelenlere inanmadığını iddia etti.  Hiç kimsenin başörtülülere yönelik herhangi bir tepki göstermediğini savunan Eliaçık, “Bir gazetede yüzü görünmeyen bir fotoğraf var. Şikayetçi olan yok. Mahkemeye intikal eden bir şey yok. Klasik gazetecilik yöntemleri ile haber yapılmış. Tek bir kare fotoğraf bile yok. Olay olsa bile münferittir. Biz ona karşıyız” iddiasında bulundu.
“BÜYÜK CAMİ YAPILMASIN APARTMAN
ALTLARINDA MESCİD AÇILSIN”
Muhabirimizin, Taksim’e cami ihtiyacının olup olmadığını sorması üzerine ise Eliaçık, “Taksim’de ortaya bir Sultan camisi dikmenin bir anlamı yok. Kenarlarda salon mescidi olabilir. Selahaddin camilerini, saltanat camilerini sevmiyorum. Bunun yerine Taksim’in civarında mahalle aralarına yüzer kişilik küçük küçük mescidler açalım. Bu ihtiyacı giderecektir. Apartman altlarında, birinci katlarda mescidler açılsın… Bu daha güzel…” dedi.
Bu arada kendini mehdi ilan eden (!) adamla kameralara konuşan Eliaçık’ın taraftarları, gazetecilerin ikiliyi beraber çektiğini fark etmesi üzerine adamın kolundan çekerek, “İhsan Hocayla aynı kadraja niye giriyorsun, bir daha girme. Akit gazetesinin diline düşürdün bizi rezil ettin” şeklinde uyardı.
Muhabirimizi tanıyan İhsan Eliaçık taraftarlarından Aydın Altay ise, “Burada Akit muhabiri var, provokatörlük yapıyor” sözleriyle muhabirimizi hedef gösterdi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23