• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokasyonlara karşı temkinli olun!

Yeniakit Publisher
2014-11-03 10:24:00 -
Provokasyonlara karşı temkinli olun!

Twitter’da son 3-4 günde açılan hesaplar ve baş döndürücü sayıdaki takipçilerine dikkat çeken Emin Pazarcı, tıpkı Gezi’de olduğu gibi belli bir grubun bu hesaplar üzerinden ortalığı karıştırabileceği uyarısında bulundu ve vatandaşları temkinli olmaya çağırdı: “İkinci Gezi olayları provokasyonuna karşı hazırlıklı olun”

İŞTE O YAZI:

Nereden mi biliyorum? Çünkü hazırlık yapıyorlar, hem de çok ciddi. Kokusu şimdiden ortalığa yayılmış durumda.

Son 3-4 günde Twitter’da yüz binlerce hesap açıldı. İlginçtir, bunların takip ettiği kişiler de belli. Açılan o hesaplarla birlikte, bazı isimlerin takipçileri baş döndürücü bir miktarda yükseldi.

“Al-ver” yapacaklar!
Bunun ne demek olduğunu Gezi Olayları sırasında yaşadık. Provokatif iddialar birbirini izledi. Olaylar, atılan twitlerle alabildiğine körüklendi. Sokaklar ateş topuna döndürülmeye çalışıldı. Birileri bir şeyler paylaştı. Diğerleri de peşine takılıp, yayılmasını sağladı.

Sanki, şimdi de benzer bir tezgah peşindeler!
Öyle görünüyor ki, sosyal medyada yine “algı operasyonları” yapacaklar. Toplum üzerinde psikolojik baskı oluşturmak için bu hesapları kullanacaklar. Allah’tan şerbetliyiz!

Muhtemelen bu hesaplarda kullanılan isimlerin büyük bölümü sahte. Belki de ortada bir kişi tarafından kullanılan 10-15 hesap ya da belli merkezlerin güdümünde yüzlerce hesap var. Profillere konulan fotoğraflar da birbirinin benzeri.

Öyle ilginç hesaplar göze çarpıyor ki…
Hesabın sahibi erkek görünüyor ama profilinde bayan fotoğrafı bulunuyor. Bayan isminin altında da erkek fotoğrafı yer alıyor.
Belki de bu hesapların büyük bölümü Türkiye’de değil, bir başka ülkede. Ayrıca, bunca hesabın tamamını çok küçük bir grup yönetiyor olabilir. Çünkü, gelişen teknolojide bütün bunların yapılması mümkün.
Düşünebiliyor musunuz!..

Artık dünya üzerinde teknolojiyi iyi kullanan bir takım gruplar, sosyal medya aracılığı ile diledikleri yerde kamuoyu oluşturabiliyor. (..)

EMİN PAZARCI / AKŞAM

Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23