• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Profesör olmuş ama hukukun H’sini bilmiyor! Ümit Kocasakal’a tokat gibi cevap

Yeniakit Publisher
2023-09-18 13:45:00 -

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, “Var olmayan yetkiyle yeni Anayasa yapmak suçtur” diyerek beyin yakan CHP’li Ümit Kocasakal’ı yerin dibine soktu.

CHP’li Ümit Kocasakal, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuştu. Akılalmaz açıklamalarda bulunan Kocasakal, 1980 darbecilerinin hazırladığı Anayasa’nın yürürlükte kalması gerektiğini, maddelerinin uygulanması gerektiğini söyledi. Kocasakal, “Var olmayan yetkiyle yeni Anayasa yapmak suçtur” diyerek ağızları açık bıraktı.

Akit TV’de Murat Alan’ın sunduğu Manşetlerin Dili’nde gündemi değerlendiren Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve hukuçu Ali İhsan Karahasanoğlu, Kocasakal’a adeta hukuk dersi verdi.

Hukuk profesörüyüm diye ortalıkta dolanan Kocasakal’a seslenen Karahasanoğlu şunları söyledi:

Hukuki olarak şu an mevcut Anayasa’da, Anayasa’yı değiştirme yetkisi var. Profesör olmuşsun ama hukukun H’sini bilmiyorsun. Bakın bunları tahkir etmek için, karşımdaki insanı küçümsemek için söylemiyorum. Asla böyle bir niyetim yok. Ama bu riyakarlıktır. Anayasa'da şu madde var mı; Nitelikli çoğunlukla 400 milletvekilini aştığınız zaman Anayasa'nın (değiştirilmez birkaç maddesi var o da darbecilerin oyunudur) değiştirilme yetkisi var mı? Var. O zaman Ümit Kocasakal, “Var olmayan yetkiye dayanarak Anayasa’yı değiştirmek suçtur” nasıl diyebiliyor?

Kemal Kılıçdaroğlu'na en sert uyuşturucu cevabı Ümit Kocasakal'dan!" target="_blank">
Kemal Kılıçdaroğlu'na en sert uyuşturucu cevabı Ümit Kocasakal'dan!
Kemal Kılıçdaroğlu'na en sert uyuşturucu cevabı Ümit Kocasakal'dan!

Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu'na en sert uyuşturucu cevabı Ümit Kocasakal'dan!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hırsıza soysuza yalancıya

Siyoniste tefeciye ve işbilmez avukatların icralarına haciz cıkartmalarına masonlara bu anayasa para kapısı adliyeler vezneleri. Adamlar razı olurmu milleti hizursuz etmek, milletini koruyan devlet deyil. Milleti birbirine şikayet eddirip insan ilişkileri huzuru güvenligi bozan bir anayasayı degiştirdirtmi adam ingilizceden 78 alınca prof oluyor ve yökde iyce ingilizceyi ana dilleri zanedip sınavları iyce zorluyor ki yeni milli dini yerli proflar meydana cıkmasın derslere önem verilmesin bunun gibiler degerlensin diye ha bire zor sorular yökten. Rektörlerden de tolarans yok hemen hemen tüm rektörler de bu pdoflar yok olmasın diye ingilizceden 50 alan prof olsun ögrenciye ders verip bilgili ögrenci mezun olsun diyen bir babayigit yerli milli rektör cıkamadı ki neden siyonistler masonlarla bu sistemi ve anayasayı ayakta durduruyor. Yazık okumus cahiller hep rutbe peşinde fakat kabre rutbe ile girilmiyor amelle iyilikle kolaylıkla vatana hizmetle Adaletle amelle topluyorlar ama rutbe mahşerde veriliyor yök ve rektörlere unutmayın zorlaştırmayın kolaylaştırınki, Türkceyi unutmayalım. Yerli ve milli bir Anayasa yapabilelim sayın rektörler bilgili ögrenci ve hoca yetiştirin ingilizceyi iyi bilen deyil.

Adil

Darbe olmalı darbeciler anayasa yapmalı onların yetkisi olur. Amma velakin halkın oyu ile seçilenlerin yetkisi olmaz öyle mi? Vay anam hukuk bu mu yahu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23