• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Erbaş: Çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştıralım!

Yeniakit Publisher
2022-09-04 21:47:00 - 2022-09-04 22:24:49
Prof. Erbaş: Çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştıralım!

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) hadis-i şeriflerine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukların küçük yaşta namaza alıştırılması gerektiği mesajını verdi.

 Yeniakit.com.tr 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 19. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuştu.

“İmam Hatip nesli her daim bir ahlak ve maneviyat nesli olmuştur.” diyerek İmam Hatip okullarının önemi vurgu yapan Prof. Erbaş, konuşmasında namaz kılmanın önemine de vurgu yaptı.

'Çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştıralım'

Müslüman anne ve babalara seslenen Prof. Ali Erbaş, Efendimiz'in (SAV) "Çocuk yedi yaşına girince, namaz kılmasını emrediniz." hadis-i şerifini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

Eğitim bilimcileri insanın karakter yapısının çoğunun 7 yaşından önce oluştuğunu söylüyor. Halbuki bunu Hz.Peygamber (SAV) bin 400 sene önce söyledi. Bu yüzden çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştırmaya başlayalım.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

İslamın şartı olan namazı her anne özellikle babanın çocuğuna 7 yaşına gelince öğretmesi bu yaşta tesettüre alıştırması onun yegane vazifesidir. İslamdaki eğitimin temeli olmazsa olmazıdır 10 hicri yaşına gelincede kılmadığı takdirde cezalandırması. gerçek sevgisi ve merhametidir. Kadınlarda çocuklarda emanettir. Bu emanetin hakkıdır. Öncelikle kenidisini ateşten koruması ve ailesinide ateşten koruması emredilmiştir. Namaz kılamayacağı vahye sağırlaştırıldığı kız erkek karışık şartsız gerçek ahlaktan yoksun hatta kuran ayetlerinin kadın erkek eşitliği gibi inkar edildiği bir dinin gericilik gösterildiği yeri farz kılması bu iş için seferber olması hergün saatlerce vaktini buralarda heba etmesi Allaha kulluğun yegane şartını ise ihmal etmesi çok büyük bir zulumdür. Allahın gadabını çeken bir mevzudur Bu dinsel olarak istismar etmektirki bundan büyük bir mevzu olamaz. Küfür ülkesinde küfre boyun eğerek hatta bizzatihi katılarak yaşamak açık küfür hatta affı söz konusu olmayan şirke sebebiyet verecek büyük bir mevzudur Böyle bir yerde ateşten korunmak söz konusu değildir

Bir dost

Çocuklarınıza önce öbür dünyayı değil 70 yıl yașayacağı bu dünyayı öğretin. Korkuyu değil ahlakı adaleti sevgiyi öğretin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23