• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pratik cezerye tarifine bayılacaksınız

Yeniakit Publisher
2019-07-19 11:56:00 -
Pratik cezerye tarifine bayılacaksınız

Geleneksel lezzetimiz cezeryeyi evde yapmak oldukça basit. Güç sarf etmeden, kolayca yapabileceğiniz tarifi sizler için derledik.

Ani bir tatlı kriziyle, canınız cezerye çektiğinde, şipşak yapabileceğiniz muhteşem bir tarif. Pratikliğinin yanı sıra, oldukça lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 7 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • bir tutam zerdeçal
  • bir tutam zencefil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 çay kaşığı mısır nişastası 

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Öncelikle havuçları soyup iyice yıkayın. Bir tencerenin içerisine havuçları kesin ve üzerine gelecek şekilde su koyarak haşlayın.

İyicehaşlanan havuçları blenderdan geçirin. Ardından tekrar tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip pişirmeye başlayın.

Şeker eridikten sonra, blaı ilave edip, suyunu çekmesini sağlayın.

Baharatlarını ilave edin. Nişastayı bir miktar su ile açıp hemen ardından ilave edin.

Tekrar suyunu çektirerek kıvam verin. Yoğunlaştıktan sonra antep fıstıklarını ilave edin.

Hindistan cevizi serili tepsiye cezerye karışımını, ince tabaka halinde serin. Üzerine de hindistan cevizi serperek dinlendirin.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında bekletin ve oda sıcaklığına geldiğinde servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23