• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

POMEM sonuçları: 2022 29. POMEM sonuçları açıklandı! POMEM ön başvuru sonuçları: POMEM başvuru sorgulama ekranı

Yeniakit Publisher
2022-11-28 22:26:00 - 2022-11-28 23:03:00
POMEM sonuçları: 2022 29. POMEM sonuçları açıklandı! POMEM ön başvuru sonuçları: POMEM başvuru sorgulama ekranı

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) toplamda 13 bin öğrenci alımı yapılacağı duyurmuştu. 29. DÖNEM Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) ön başvuruların tamamlanmasının ardından polis adayları, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. On binlerce adayın başvurduğu POMEM sınavına girmeye hak kazanacak 12 bin kişinin belirleneceği başvurularla ilgili arama motorlarında araştırılan POMEM başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? - POMEM başvuru sorgulama ekranı konuları ile ilgili soruların cevaplarını haberimizde derledik.

POMEM ön başvuru sonuçları açıklandı. Duyuru, Polis Akademisi'nin resmi sosyal medya hesabında yayınlandı. Toplam 103.472 adayın sınav aşamalarına katılmaya hak kazandığı 29. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları sorgulanmaya devam ediyor. 29. DÖNEM Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) ön başvuruların tamamlanmasının ardından polis adayları, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak konusu oldu. İşte 29. Dönem POMEM ön başvuru sonucu sorgulama ekranı...

29. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları belli oldu. Polis Akademisi'nin yayınlağı sonuçlara göre ön başvuruyu geçen polis adayları, POMEM sınavlarına katılabilecekler. POMEM başvuru sonuçlarının nasıl öğrenildiği merak edildi. Peki, POMEM başvuru sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? İşte 29. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları ve detaylar...

POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

29. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre lisans mezunu 55.072 erkek ile 22.400 kadın, ön lisans mezunu 8.000 erkek ile 18.000 kadın aday olmak üzere toplam 103.472 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır.

POMEM BAŞVURU SONUCU NASIL SORGULANIR?

Polis Akademisi 29. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları merakla beklenirken yapılan duyuru sonucu sonuçların açıklandığı öğrenildi. POMEM ön başvuru sonuçları https://pa.edu.tr/ sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

POMEM ÖN BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

POMEM sınav ücreti - POMEM sınav ücreti yatırma

Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 345.00 TL (üç yüz kırk beş) olan sınav başvuru ücretini 29 Kasım 2022 Salı günü saat 09.00'dan 08 Aralık 2022 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “29.

Pomem sınav ücreti nasıl YATIRILIR?
Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM'lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılacaktır. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM'lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

POMEM ÖN BAŞVURU KABUL EDİLİRSE NE OLUR?

POMEM'in resmi internet sitesinde, ön başvuru sonrasında yaşanacak süreç şu ifadelerle anlatılmıştır:

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yer alan "Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz." hükmü amirdir. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları bu hükme istinaden ön başvurularını yaparken sınav ücreti ödemeyecek olup; 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacaktır.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Polis Memuru olarak atamaları yapılacaktır.

POMEM başvuru ücreti geri alma
Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri geri ödenmeyecektir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23