• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Plan tutmayınca jandarma tehdit edilmiş

Yeniakit Publisher
2013-12-28 20:49:49 - 2013-12-29 08:21:13
Plan tutmayınca jandarma tehdit edilmiş

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, jandarmaya da gözaltı yazısı hazırlatmış.

HABER MERKEZİ - 17 Aralık kirli operasyonun ikinci aşamasına geçmek isteyen derin çetenin İstanbul Emniyeti üzerinden hareket etme çabası boşa çıkınca jandarmayı devreye sokmak istediği, İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı personeline birkaç yıldır toplanan görüntü ve ses kayıtlarıyla şantaj yapılmak istendiği iddia edildi. Komplo ekibinin “gözaltıları işleme koymazsanız, istediklerimizi yapmazsanız sizi de bitiririz” tehdidi savurduğu bildirildi.

JANDARMA BÖLGE KOMUTANINA TEHDİT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı’dan belge kaçırıp “basın şov” yapan ikinci dalga savcısı Muammer Akkaş’ın İstanbul Emniyeti üzerinden yürütmek istediği operasyon ters tepince, bazı bağlantılı kişilerin Jandarma Bölge Komutanlığı ile irtibat kurduğu, gözaltı listelerini Jandarma KOM’a göndermek istendiği öğrenilmişti.  Jandarma Bölge komutanlığında görev yapan üst düzey personeli  uzun süredir takip eden “paralel yapılanma”nın özel hayata dair bir çok kaset ve ses kaydına sahip olduğu ve Jandarma personelini bu kayıtları yayınlamakla tehdit ettiği öğrenildi.

“GÖZALTILARI İŞLEME KOY YOKSA SENİ DE BİTİRİRİZ”


Türkiye’yi kaosa sürüklemek için tezgahlanan korsan soruşturmada İstanbul Emniyetinden sonuç alamayan paralel yapının, Jandarma Bölge Komutanlığını tehdit ederek, “Gönderilecek listeyi hemen işleme koyup Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele birimini yetki alanı dışında gözaltıya gönderin. İstediklerimizi yapmazsanız sizi de bitiririz” dediği ifade edildi. Bölge Komutanlığında görev yapan kıdemli personelin özel yaşantılarına ait bir çok görüntü ve ses kaydı hazırlayan çetenin, bazı subayları Ergenekon soruşturmasına bağlamaya çalıştığı vurgulandı. Derin çetenin, kaos operasyonunu jandarma üzerinden yürütme planının üst düzey askeri yetkililerin dik duruşu sayesinde engellendiği ifade edildi. 


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23