• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’dan ‘faturaları ödemeyin’ tehdidi

Yeniakit Publisher
2014-07-09 08:11:00 - 2014-07-08 22:07:01
PKK’dan ‘faturaları ödemeyin’ tehdidi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde PKK’nın halka elektrik faturalarını ödememeleri konusunda baskı yaptığını söyledi. Doğu’da bazı ilçelerde kayıp-kaçak oranının yüzde 80’leri bulduğunu belirten Yıldız, bunların faturasını ödeyen vatandaşlar tarafından karşılandığını kaydetti.

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde PKK’nın halka elektrik faturalarını ödememeleri konusunda baskı yaptığını söyledi. Doğu’da bazı ilçelerde kayıp-kaçak oranının yüzde 80’leri bulduğunu belirten Yıldız, bunların faturasını ödeyen vatandaşlar tarafından karşılandığını kaydetti.

DOĞU’DA KAYIP-KAÇAK ORANI YÜZDE 80

Meclis’te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, son dönemde Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri ve yapılan eylemlerle ilgili, “Orada ilçelerin isimlerini vermeyeceğim ama çok iyi bilinir. Dicle bölgesinde ödeme oranının, kayıp kaçak oranının yüzde 75-80’lere çıktığı ve ödeme oranlarının yüzde 10’lar civarında olduğunun bilinmesi lazım. Biz 77 milyonumuza hizmet etmek durumundayız. Doğusu, batısı yok. Elektrik arz güvenliği ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Üretimle alakalı herhangi bir sıkıntımız yok, ama biz parasını ödeyenle ödemeyen arasındaki ayrımı mutlaka kamuoyuyla paylaşmak durumundayız.” dedi.

Faturalarını ödemeyenlerin parasının, ödeyenler tarafından karşılanmasının doğru bir işlem olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, “O yüzden kasten veya sehven parasını ödeyemeyenlerin mutlaka bu konuyla alakalı ödeme yapmaları lazım. Biz oradaki vatandaşımızın dokusunun, yapısının sağlam olduğunu biliyoruz ama bir kısım yönlendirmeler olduğunun da bilgisi bizde var. Gerek PKK’nın gerekse farklı unsurların elektrik paralarını ödemezseniz iyi olur dediklerini biliyoruz. Herkes vatandaşlık görevini tabii ki yerine getirecek. Petrol alanı sahalarımızdan, bloklarımızdan 2 bin 400 dönüm yeri Diyarbakır Organize Sanayinin genişleme bölgesi olarak verdik. Bu doğru bir şey. Biz bunu her zaman yaparız. Diyarbakır’da bizim, Edirne’de bizim, Kars’ta bizim. Bunun ayrısı gayrısı olmaz. Bu vesileyle vatandaşlarımıza elektrik paralarını zamanında ödemelerini, eğer ödeme kabiliyetlerinde herhangi bir düşüklük varsa, bu konuyla alakalı borçların yapılandırıldığını, bu azami kolaylıkların gösterileceğini bir kez daha belirtmek istiyorum.” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23