• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’dan bizi kurtarın

Yeniakit Publisher
2014-11-15 08:25:00 - 2014-11-15 08:19:25
PKK’dan bizi kurtarın

AK Partili Cuma İçten, “Şu anda Kürtlerin Kürtlerle sorunu var. Kürtler devlete, “gel beni PKK’dan kurtar, benden haraç alıyor, yolumu kesiyor, beni kaçırıyor. Bana zulmediyor diyor.”

AKİT / ANKARA - İlim Yayma Cemiyeti Yenimahalle Şubesi’ne konuk olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kürt meselesinin sebepleri ve çözüm sürecinin gidişatına ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kürt meselesini tetikleyen en önemli etkenin 1925’teki Şeyh Said Kıyamı’ndan sonra tek parti diktasının imza attığı zulümler olduğunu belirten İçten, “Diyarbakır meydanında din alimleri ve kanaat önderleri idam edildi. Cenazeleri bir gün orada kaldı. Mezarları hâlâ belli değildir. Bu zulümdür” dedi.

“DAYIMA ZEKAT VERMEK DURUMUNDA KALDIK”

1980 ve 2001 yılları arasında da 8 bin köyün yakıldığını ve insanların göçe zorlandığını kaydeden İçten, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı köyünün de 4 defa askerler tarafından yakıldığını aktardı. Köylerini terk edip şehir merkezlerine yerleşmek zorunda kalan vatandaşların maddi sıkıntılarla boğuştuğunu belirten İçten, “Köyde ağa olan kişiler, şehre gelip maraba oldu. İş bulamadılar. Dayım da köyünde ağaydı. Diyarbakır’a geldiği zaman perişan oldu. Düşünsenize köyde ağa olan dayıma zekat vermek durumunda kaldık. Hiç unutmuyorum babam ona zekat verince çok ağrına gidiyordu” ifadelerini kullandı.

“ŞU AN KÜRTLERİN KÜRTLERLE SORUNU VAR”

Kürt meselesinin AK Parti iktidarıyla çözüldüğünü ifade eden Cuma İçten, PKK ve KCK’nın elindeki bütün argümanların alındığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Şu an Kürtlerin Kürtlerle sorunu vardır. Çözüm sürecinden önce PKK, ‘devlet anadilimizi yasakladı. Kürtlere baskı yapılıyor’ diyordu. Şimdi ise Kürtler devlete ‘gel beni PKK’dan kurtar. Benden haraç alıyor. Yolumu kesiyor. Beni kaçırıyor. Bana zulmediyor’ diyor. PKK ve HDP’nin derdinin Kürtlerin hakları olmadığı açığa çıktı. Mazeretleri kalmadı. Kafaları karışık. Ne dediklerini onlar da bilmiyor. Artık ‘devlet Kürtleri eziyor’ diyemiyorlar. Onların derdi Kürtleri zihinsel olarak dönüştürmektir. Kürtleri Marksistleştirmek istiyorlar.”

“BANK ASYA’YA TAŞ ATILMADI”

Kobani olaylarında paralel yapının parmağı olduğunu iddia eden AK Partili vekil İçten, “6-7 Ekim olaylarında stratejik, hesaplı bir şekilde muhafazakarları hedef aldılar. Ama Diyarbakır’da Bank Asya’ya kimse bir taş atmadı. Nasıl oluyor bu iş? Hemen yanındaki bankayı yerle bir ediyorlar, diğerine dokunmuyorlar. Markete de aynı şekilde dokunmuyorlar. Demek ki planlı oldu. Bu planın bir belirtisidir. 6-7 Ekim olaylarını herkesin masaya yatırması lazım” dedi.

“PKK KESİNLİKLE SİLAH BIRAKACAK”

PKK’nın 2015 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye sınırları içinde silahı tamamen bırakacağını iddia eden Cuma İçten, “Bunu bir kenara not edin. PKK kesinlikle seçimlerden sonra silah bırakacak. Çünkü başka şansı yok. Öcalan’ı dinleyecekler. Bizim için önemli olan PKK’nın Türkiye’de silah bırakmasıdır. Ha PKK Kuzey Irak’ta yapılanır, Suriye’de yapılanır, farklı bir yol çizer o onun sorunudur. Türkiye’de PKK silahı bırakacak. Silahlı eylemlerine son verecek. Silahlı unsurlar ülkeyi terk edecek. Silahları bırakmadıkları takdirde kendi meşruiyetlerinin de sorgulanacağını çok iyi biliyorlar. İllegal örgütler halktan destek almadığı sürece yaşama şansı yok zaten. Ve şu an Kürtler PKK’yı devlete şikayet ediyorsa, PKK zaten kendi sonunu görüyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23