• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'PKK sizi tükürüğünde boğar' diyen DEM'li belediye başkanı oldu!

Yeniakit Publisher
2024-04-01 18:52:00 -
'PKK sizi tükürüğünde boğar' diyen DEM'li belediye başkanı oldu!

Terör örgütü PKK'dan dolayı 8 yıl hapis cezası alan ve 'PKK sizi tükürüğünde boğar' diyen DEM'li Abdullah Zeydan Van Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Türkiye sandık başına gitti ve 5 yıl boyunca kendilerini yönetecek belediye başkanlarını seçti. CHP DEM Parti ile yaptığı Kandil uzlaşısı ile birçok bölgeyi alırken, DEM Parti de doğu bölgelerinde CHP'nin desteğiyle il yönetimine getirildi.

Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na PKK sevici Abdullah Zeydan seçildi.

PKK'dan hapis cezası almıştı

Aslen Hakkarili olan ve Hakkari milletvekilliği de yapan Zeydan hafızalara PKK propagandalarıyla kazındı. Milletvekilliği döneminde de terör propagandasını sürdüren Zeydan'a, eyleme katılma ve 'PKK sizi tükürüğünde boğar' sözleri nedeniyle ceza verilmişti. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Zeydan'a 'örgüte yardım'dan 5 yıl, "PKK sizi tükürüğünde boğar" sözleri nedeniyle de 'örgüt propagandası yapmak'tan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Tahliye olduktan sonra siyasete döndü

8 yıl 1 ay ceza alan Zeydan 2016-2022 yılları arasında cezaevinde kaldı. 2022'nin Ocak ayında tahliye edilen Zeydan siyasete geri dönüş yaptı. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimi yüzde 55'ten fazla oy alarak kazandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kral33

Van depremi TOKİ konutları yapılan hizmetler ve karşılığı bu. İdeoloji kötü bir şeydir.

Osmanlı Torunları

Chp Hdp DEM YSD DEM oy verenlerin Hepsi Gayri müslim Yahudi ingiliz Alman Amarkan Fıransız Yunan Rum Ermeni İngiliz Bulgar Çocuklarıdır Hepsi Yüce mevlam Hepsini Tez Vakitde ya kahar isminle kahru param Parça Etsin cayır cayır yaksın cehennemin yedi kat yerin dibine Soksun yüce mevlam Amin Amin Hepsine Türkiyemin Ekmeği Aşı Haram Zehir Kan irin olsun Boğazlarından Gecirmesin yüce mevlam Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23