• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK kendi Gezi’sinin peşinde

Yeniakit Publisher
2014-10-09 07:57:00 - 2014-10-08 21:51:31
PKK kendi Gezi’sinin peşinde

Küresel güçlerin taşeronu IŞİD’in Kobani’ye saldırısını bahane ederek sokağa inen PKK yandaşları, ülkenin dört bir yanında olaylar çıkartarak, her tarafı yakıp yıkıyor. 18 vatandaşın hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına sebep olan şiddet eylemlerini Akit’e değerlendiren uzmanlar, “PKK, Kürt halkını ayaklandırmak suretiyle kendi Gezi olaylarını çıkarmaya çalışıyor” diyor.

MUHAMMET ERDOĞAN / İBRAHİM ACAR / ANKARA  - Terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki Kürt kenti Kobani’ye saldırısı konusunda hükümeti eleştiren HDP’nin çağrısıyla sokağa inen terör örgütü PKK yandaşları, ülkenin dört bir yanında olaylar çıkartarak her tarafı yakıp yıkıyor. PKK yandaşları, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da gerilimi tırmandırıyor. 18 vatandaşın hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına sebep olan şiddet eylemlerini gazetemize değerlendiren uzmanlar, “PKK, Kürt halkını ayaklandırmak suretiyle kendi Gezi olaylarını çıkarmaya çalışıyor” dedi.

“BÜYÜK KÜRT İSYANININ PROVASI”

Provokasyon planının önceden hazırlandığına dikkat çeken Kürt siyasetçi ve Stratejist Galip İlhaner, “PKK yandaşları, Gezi olayları sırasında zaten ‘Batı’da Gezi, Doğu’da serhildan (başkaldırı), hedef Erdoğan’ diyorlardı. Şu an devam eden olaylarda PKK, Kürt halkını ayaklandırmak suretiyle kendi Gezi’sini çıkarmaya çalışıyor. Bu protestolar daha önce planlanmıştı ve Kobani bu işin bahanesi oldu. Kobani üzerinden bir ulus bilincini oluşturmaya çalışıyorlar ve kısmen de başarmış durumdalar. Gezi’deki deneyimlerden de yararlanacaklar. Kobani’yi kullanarak. örgüte karşı olan Kürt kesimin desteğini almaya çalışıyor. Büyük Kürt isyanının provasını yapıyorlar” diye konuştu.

“SENARYONUN BİR PARÇASI”

Bölgeyi iyi bilen isimlerden biri olan Kürt Stratejist Mehmet Timurağaoğlu ise, “HDP’nin çağrısıyla harekete geçen PKK yandaşlarının çıkardığı olaylar dış güçlerin hem içerden hem dışardan planladığı senaryonun bir parçasıdır. Gezi olayları ve yargı darbesi ile başaramadıklarını, Kürt kimliği üzerinden başarmak istiyorlar. Bunu artık herkes biliyor, herkes görüyor. HDP çözüm sürecini istiyorsa, siyasetle işlerin hallolmasını istiyorsa, neden insanlara çağrı yapıp onları galeyana getiriyor? İnsanları neden isyana davet ediyor?” ifadelerini kullandı.  

“AMAÇ TÜRK-KÜRT SAVAŞI”

Türkiye’de son birkaç gündür meydana gelen olayların doğal süreçte gelişen olaylar olmadığının altını çizen USTAD Başkanı Ahmet Akgül de, “Bunlar daha önceden yazılmış senaryoların hayata geçirilmesinden oluşuyor.  Ocak 2013’te meşhur bir ‘Süleyman’ ses kaydı yayınlanmıştı. O ses kaydını dinlediğinizde aslında o günkü ses kaydındaki konuşmaların bugünkü olaylara yansıdığını görmek mümkün. Abdullah Öcalan itibarsızlaştırılacak, Salih Müslim, Barzani’nin bir adım önüne geçirilecek ve bu şekilde Barzani de itibarsızlaştırılacak. Sonrasında da Türkiye’de sokak olayları çıkartılacak ve Türkiye’yi bir nevi iç savaşa sürükleyecek davranışlar sergilenecek. Bugün maalesef o duyduklarımız tecelli ediyor. Bunlar özellikle son dönemde senaryosunu kendisi yazan, rolünü kendisi belirleyen bir Türkiye’ye karşı planlanan olaylardır. Bu plan Türkiye’yi bir iç savaşa Türk-Kürt kavgasına sürüklemeye çalışan olaylardan ibaret. Geçen yıl Gezi olaylarında bir prova yapıldı. Mısır sahiline gelen ABD donanmasının İstanbul sahiline gelmesini planlıyordu işin planlayıcıları. Ama kararlı ve dik bir duruş bunu engelledi. Sağduyulu halkın sesine kulak verilirse bu girişim de bertaraf edilecektir. Türkiye artık rol verilen değil, senaryosu olan ve rolünü kendi tayin eden bir Türkiye’dir. Yeniden doğuş da bu güçlerin hiç arzulamadığı bir şeydir” dedi.

“GEZİ OLAYLARININ BİR BENZERİ”

Büyüyen yeni Türkiye’ye dikkat çeken Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelik, “Bunlar Gezi olaylarının bir benzerini yapmak istiyorlar. Ama nasıl Gezi olaylarında başarılı olamadılarsa bu sokak olaylarında da başarılı olamayacaklardır. Yeni Türkiye’de bunlara yer yok. Vurup kırarak, etrafı ateşe vererek, esnafın ekmek teknesini talan ederek bir şeyler elde etmeye çalışıyorlar. Ama bu davranışları nafile; zorbalıkla bir şey elde edemeyecekler. Karşılarındaki bir kabile devleti değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ SAVAŞIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

HDP’nin tavrına ve dış güçlerin etkisine de değinen Çelik, şunları söyledi: “HDP, TBMM’de hem tezkereye destek vermiyor hem de Hükümeti Kobani’de IŞİD’e müdahale etmediği için suçluyor ve tabanını sokaklara döküyor. Türkiye’yi bir savaşın içine çekmeye çalışıyor. Aklınca da ‘bak müdahale etmezsen seni iç savaşa sürüklerim’ demek istiyor. Bu resti çekecek gücü, şüphesiz dış güçlerden alıyor. Onların piyonluğunu yapıyor. Onlar yazıyor, bunlar oynuyor. Ama bir şey olduğunda da görüldüğü gibi Türkiye’den başka gidecek kimseleri yok. Sadece onların değil bölgede kimsesizlerin kimsesi Türkiye. Bakın Suriye’den Irak’tan milyonlarca mülteci ülkelerindeki savaşlardan dolayı kendilerini ülkemizi kanatları altına atmış durumda.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23