• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘PKK ameliyatlı kızımı kaçırdı’

Yeniakit Publisher
2014-06-07 08:01:00 - 2014-06-06 23:20:21
‘PKK ameliyatlı kızımı kaçırdı’

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır’a gelerek, çocuklarının dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelere destek veren 71 yaşındaki Reşit Koç, ameliyatlı kızının terör örgütünce kaçırıldığı söyledi.

DİYARBAKIR - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır’a gelerek, çocuklarının dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelere destek veren 71 yaşındaki Reşit Koç, ameliyatlı kızının terör örgütünce kaçırıldığı söyledi.

Koç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısındaki refüjde oturma eylemini sürdüren ailelere destek için Şemdinli’den Diyarbakır’a geldi. Kızını ararken PKK’ya ait 7 kampa gittiğini ama hiç kimsenin kızının yerini söylemediğini belirten Koç, gittiği her kampta yanlış yönlendirildiğini kaydetti. “Hangi kampa gittiysem bana ‘kızın burada değil başka yerdedir’, o yere gidiyordum orada da aynı şey söyleniyordu. Hiç kimse bana doğru bir şey söylemedi” diyen Koç, 11 aydır kızından haber alamadığını anlattı.

Koç, şöyle konuştu:

“Kızım gittikten sonra 7 ay boyunca kamp kamp dolaşarak onu aradım. Belirli yerlere arabayla gidiyordum. Sonrasında ise 4-5 saat yürüyordum. Bu yaşlı halimle evlat acısından yürüyordum. Evlat acısı çok büyük bir acıdır. Bu duyguyu bilmeyenler anlayamazlar. Evladımı bulmak için borçlandım. Ben ciğerim için gittim, ama hiç haber alamadım. Çocukları kimseye göstermiyorlar.” “Kızım örgüte götürülürken ayağında 6 dikiş vardı” diyen Koç, eyleme katılmak için akrabalarından borç para aldığını söyledi.

Tüm siyasi partilerden ve yetkililerden yardım talep eden Koç, acılarının sona ermesini, çocuklarının geri dönmesini istediklerini bildirdi.          

YAVRULARINA KAVUŞTULAR

Terör örgütü tarafından dağa kaçırılmak istenirken Hakkari’de kurtarılan 3’ü çocuk 5 kişi, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarla ailelerine kavuştu. Çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşayan aileler çocukları ile yuvalarına döndü.

HAKKARİ - Terör örgütü tarafından dağa kaçırılmak istenirken Hakkari’de kurtarılan 3’ü çocuk 5 kişi, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarla ailelerine kavuştu.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından kandırılarak dağa kaçırılmak istenen ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi’ndeki bir evde tutulan S.B. (16), Z.T. (17) ve F.K. (22) isimli kızlar ile yine dağa götürülmek istenirken bir otomobilde yapılan kontrollerde yakalanan V.B. (16) ve N.M’nin (26) güvenlik güçlerinin önceki gün gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla kurtarılması birçok aileye umut oldu.

Önceki akşam saatlerinde savcılıktan serbest bırakıldıktan sonra polis gözetiminde tutulan 3 kızın ailesi, gece saatlerinde Hakkari’ye geldi. Uzun süreden bu yana görmedikleri çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aileler, basın mensuplarının görüntü almaması için geç saatlerde teslim aldıkları çocukları ile kentten ayrıldı.

V.B. ve N.M’nin de adliyeye çıkarıldıktan sonra ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

Bu arada, Yüksekova’daki operasyonda gözaltına alınan ev sahipleri Kader E. ve Seher K. ile Yeniköprü askeri kontrol noktasında durdurulan otomobilde V.B. ve N.M’yi dağa götürmek isterken yakalanan Yaşar G’nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Gözaltında bulunan 3 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Öte yandan, Beytüşşebap ilçesinde iki ay önce terör örgütünce kandırılarak dağa götürülen ve dün örgütten kaçarak teslim olan 13 yaşındaki M.E. de çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakılmıştı.    

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23