• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pirinç pilavı nasıl yapılır? Tane tane, tam yerinde tat ve lezzet: Gören gözlerine inanamadı! Dökülen suyun...

Yeniakit Publisher
2024-01-23 11:32:00 - 2024-01-23 12:31:17
Pirinç pilavı nasıl yapılır? Tane tane, tam yerinde tat ve lezzet: Gören gözlerine inanamadı! Dökülen suyun...

Büyük küçük herkesin severek tükettiği misafir sofralarının gözdesi olan pirinç pilavının en güzel tarifi merak ediliyor. Pirinç pilavı yapmak oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktalarını sosyal medya kullanıcılarının merak edip araştırdı... İşte temel bir pirinç pilavı tarifi:.

Pirinç pilavı her yemeğin yanına yakışan ve sık sık yapılan lezzetlerden biri. Güzel ve lezzetli pirinç pilavının tane tane olması ve lapa olmaması gerekiyor. En iyi şekilde pilav yapabilmek için pirinç pilavı yapmanın tüm püf noktalarını sizler için derledik. İşte nefis pirinç pilavı tarifi...
Lezzetli bir pirinç pilavı hazırlamanın ilk kuralı, doğru tencere ile yola çıkmaktır. Pilavı pişireceğiniz tencerenin yanmaz ve yapışmaz olmasına dikkat etmelisiniz.

Tane tane ve kıvamında pişen pilavlar için pirinç seçiminiz iyi olmalıdır. Genellikle baldo pirinçler ile pilav yapılmaktadır.

Sıcak sumu kullanılmalı!

Pirinç, nişasta içeren bir bakliyattır. Bu nedenle pilav yapmadan önce bir süre suda bekletilmesi önerilir.

Pirinçleri kavurma işleminden önce tencerede tereyağı eritirseniz pirinçleriniz daha iyi kavrulacaktır.

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
Sıcak su (pirinci ıslatmak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı şehriye
1 küp şeker
2-3 damla limon
2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
TARİF
1 su bardağı pirinci bir kabın içerisine alın. Üzerine 2 çay kaşığı tuz gezdirin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika pirinçleri dinlendirin.
Pilav tencerenize veya tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı alın ve orta ateşte erimesini sağlayın. Yağ eridikten sonra yarım kahve fincanı şehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Şehriyelerin rengi döndükten sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin.
Altı hala orta ateşte yanan tencerenize 1 adet küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyin ve karıştırın.
Limon pilavınızın tane tane olmasını sağlarken şeker ise pilavınızın parlak ve lezetli olmasını sağlar.
Kavrulan pirinçlerinize 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından 2 su bardağı soğuk suyu ekleyin. Pilavınız kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Suyu çeken pilavınızı kenarından kontrol edin, tamamen karıştırmayın. Altını kapattığınız pilavın üzerine havlu kağıt koyarak kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
AFİYET OLSUN!

Diğer bonus tarif

Pirinç pilavı yapmak oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. İşte temel bir pirinç pilavı tarifi:

Malzemeler:

2 su bardağı uzun taneli pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
1 adet orta boy soğan (isteğe bağlı, kullanabilirsiniz)
4 su bardağı su veya tavuk suyu
Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı:

Pirinçleri Yıkayın:

Pirinçleri bol su ile yıkayın. Bu işlem, pirinçteki fazla nişastayı temizler ve pilavın daha güzel tane taneli olmasını sağlar.
Soğanı Doğrayın (Opsiyonel):

Soğanı isteğe bağlı olarak doğrayın veya rendeleyin. Bu, pilava lezzet katacaktır.
Yağı Isıtın:

Tencerenizi orta ateşte ısıtın. Sıvı yağ veya tereyağını ekleyin.
Soğanı Ekleyin ve Kavurun (Opsiyonel):

Eğer soğan kullanıyorsanız, doğranmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Pirinçleri Ekleyin:

Yıkanmış pirinçleri kavrulan soğanın üzerine ekleyin. Pirinçleri birkaç dakika kavurun, bu sayede pirinçler yağ ile kaplanacak ve pilav daha lezzetli olacaktır.
Su ve Tuzu Ekleyin:

Tuzunu ekleyin ve ardından suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Karışımı karıştırın.
Kaynamaya Bırakın ve Düşük Ateşte Pişirin:

Karışım kaynadıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar düşük ateşte pişirin.
Demlenmeye Bırakın:

Pişen pirinç pilavınızı ocaktan alın ve kapağını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Bu, pirinçlerin iyice şişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.
Servis Yapın:

Demlenen pirinç pilavınızı karıştırmadan servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ekleyebilir veya pilavın üzerine biraz taze yeşillik serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23