• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Petrol şirketi o iki ülke bunu yapacak! Dev karar: Petrol merkezine dönüşüyor! 11 milyar dolarlık ortak yatırım

Yeniakit Publisher
2023-06-24 15:38:00 - 2023-06-24 15:53:26
Petrol şirketi o iki ülke bunu yapacak! Dev karar: Petrol merkezine dönüşüyor! 11 milyar dolarlık ortak yatırım

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco ve Fransız enerji firması TotalEnergies, Suudi Arabistan'da yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırım yaptılar... Ülkemizde petrol ve doğalgaz alanında yapılan art arda yapılan keşiflerin ardından tarihi bir haberi az önce geldi!: Petrokimya tesisi inşa edileceği duyurup resmen anlaştıklarını dünyaya ilan ettiler. Planları doğru giderse petrolde adeta ev sahipliği yapacak ülke olacaklar! Ülkemizde ise; Şırnak’taki petrol bölgelerini ziyaret eden Bakan Bayraktar, "Gabar, Kato ve Bestler-Dereler bölgeleri artık petrolle anılmaya başlandı. Bu bölge artık huzurun, sükunetin ve petrolün bölgesi olmaya başladı" dedi.

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco ve Fransız enerji firması TotalEnergies, Suudi Arabistan’da yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırımla petrokimya tesisi inşa edileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco ve Fransız enerji firması TotalEnergies, Suudi Arabistan'da yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırımla petrokimya tesisi inşa edileceğini duyurdu.

İki şirketten yapılan ortak açıklamada, “Amiral” ismini taşıyacak tesisin, Suudi Arabistan’ın doğusundaki Jubeyl kentinde bulunan Saudi Aramco ve TotalEnergies ortaklığındaki Petrokimya Şirketi (SATORP) rafinerisine entegre edileceği bildirildi.

1,65 MİLYON TONLUK ÜRETİM KAPASİTESİ

Karbon fiber, madeni yağ, sondaj sıvıları, deterjan, gıda katkı maddeleri ile otomotiv parçaları ve lastikleri dahil çeşitli endüstriyel sektörlerde yaklaşık 4 milyar dolar ek yatırım çekmesi beklenen tesiste yılda 1,65 milyon ton üretim kapasitesine sahip etilen ve çeşitli endüstriyel gazların üretileceği bir ünitenin bulunacağı belirtildi. O iki ülke arasında görülmemiş anlaşma ile ekonomiye katkı sağlayacaklar...

Bununla birlikte yatırımın yaklaşık 7 bin kişilik istihdam sağlaması bekleniyor.

Ülkemizde ise Petrol fışkırıyor! Bakan Bayraktar, Şırnak'taki petrol sahalarında!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik Üretim İstasyonu'nda incelemelerde bulunarak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kendisini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirdiğini ve bunun çok önemli bir sorumluluk olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Bugün de burada Türkiye Yüzyılı'nda enerjinin de yüzyılına, stratejisine uygun şekilde bizim için Türkiye enerji sektörü için, Türkiye petrol sektörü için çok önemli olan bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Şırnak'tayız. Şırnak, bu son dönemde gerçekleştirdiğimiz keşiflerle çok önemli bir petrol merkezine dönüşüyor" dedi.

İlginizi çekebilir→ Petrol müjdesi sonrası Türkiye'de petrol ve enerji ithalatı yüzde 23,4 azalışla 5,3 milyar $'a indi→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

BAZI YORUMCU ARKADASLAR TURKIYEDE PETROL OLDUGUNA INANMIYOR DALGA GECIYOR SIMDI BENI IYI DINLE RECEP EFENDI BEN TURKIYENIN PETROL DENIZI UZERIDE OLDUGUNU 1970 YILINDA AID YANI AMERIKANIN ULUSLAR ARASI YARDIM TESKILATI ADIDIR BURDA CALISIRKEN MADEN ARAMA BAS MUHENDISI KAYA ABIDEN OGRENDIM MALESEF BU KEFERELER CIKARTMAMIZA HEP ENGEL OLUYORLAR DEDI 1987 DE DE BIR MUHENDISIMIZ PETROL BULDUM ONADA ENGEL OLDULAR AILESI 6 AY ARAMIS 6 AY SONUNDA OLDURULMUS ISKENDORUNDA DENIZIN KENARINA ATILMIS OLARAK BULDUKLARINI SOYLEMJSLER DAHA COK ORNEKLER VAR NEDENSE HEP AMERIKA KARSIMIZA CIKIYOR AKILLI OLUNMASI GEREKIYOR HUKUMETIMIZE SAHIP CIKMAMIZ DESTEK OLMAMIZ GEREKIYOR ALAY ETMEYELIM UNUTMAYIN SINIRIMIZIN DIBINDEN PETROL CEKILIYOR BUNLAR HEP IYI ANALIZ EDILMELIDIR ANLADINMI RECEP EFENDI

Doğruya Doğru

Tüm Ülkeler Arap sermayesini çekmek için çırpınıyor. Ülkeme gelirse Katar Katar satılıyor oluyor. Sizi yalancı Muhalifler sizi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23