• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pesen: Bunu yaparsanız uyku bozukluğu yaşamazsınız!

Yeniakit Publisher
2020-04-03 00:45:00 - 2020-04-03 01:16:08

Dünyanın dört bir yanından gelen koronavirüs haberlerinden aşırı etkilenen Türk toplumunda uyku bozuklukları yaşayan insanların sayısında artış olduğu belirtiliyor. Fitoterapi Uzmanı Fidan Pesen, koronavirüs ile artan uyku düzensizliğine karşı çözüm önerilerini yeniakit.com.tr’ye anlattı.

 Mehmet Özmen    yeniakit.com.tr 

Koronavirüs salgını hasta-hekim ilişkisini de olumsuz etkiliyor ve hastanelere zaruri olmadıkça gidilmiyor. Uzmanlar tarafından yapılan bazı çalışmalara göre, koronavirüsten kaynaklanan nedenlerle toplumda uyku bozuklukları son derece arttı. Yeniakit.com.tr’ye konuşan Fitoterapi Uzmanı Fidan Pesen, uyku düzensizliğini aşmak için dikkat çeken bir öneride bulundu.

İşte Fidan Pesen’in uyku sorununa karşı önerisi:

Toplumun yaklaşık yüzde 90’ının genelde hayatının bir döneminde uykusuzluk problemiyle karşılaştığını fakat dünyayı saran salgın sonrasında bu sorunu yaşayan insanların sayısında ciddi artışlar olduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Fidan Pesen, çözüm olarak şunu önerdi,  “Gece uyumadan iki saat öncesinde bu öneriyi uygularsanız bu sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz. Bir su bardağı sütü öncelikle ısıtınız. Isıttıktan sonra bilendıra koyunuz ve içine bir tane muz ve 3-4 dal safran ekleyerek bilendıra çekiniz. Düzenli bir şekilde tüketmenizi tavsiye ediyorum. Kullandığınız süre içerisinde bu takviyenin size çok iyi geleceğini fark edeceksiniz.”

Uyku öncesi ılık su ile duş alınması ve kitap okunması öneriliyor

Uzmanlar, uyku düzeninin tekrar sağlıklı hale gelebilmesi için ise uykudan hemen önce yarım saatlik bir süreyle egzersiz yapılmasının ve ardından ılık bir su ile duş alınmasının faydalı olacağı kanaatinde. Uyumadan önce kitap okumanın da uyumaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aslan akbey

Yatmadan önce dini kitaplar okuyun . Sizi uyutmayan şeytan bu sefer sizi çok hecemdrn uyutacaktır. Hanim hocanın ilmine saygiligiz ama siz sut muz falan filan karışımından önce bunu deneyin. Çok tecrübelerle sabittir.

sizofren savar

İSLAMİ KİTAPLAR OKUYUN ŞEYTAN ANINDA UYUTUYOR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23