• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Perde pilavı tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2024-09-01 20:32:00 - 2024-09-02 19:18:37
Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Perde pilavı tarifi, nasıl yapılır?

Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler, işte perde pilavı tarifi…

Akşam yemeğinde bu sefer tescilli bir lezzet olan perde pilavı yapmak isteyenler tarafından perde pilavının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle enfes bir yemek olan perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte,  perde pilavı tarifi…

Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı baldo pirinç

5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet haşlanmış tavuk

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

Perde pilavının hamuru için gerekli malzemeler

100 gram tereyağı

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un
Perde pilavının kalıbını yağlamak için gerekli malzemeler

100 gram tereyağı

100 gram kabukları soyulmuş çiğ badem

Perde pilavı nasıl yapılır?

Perde pilavının hamuru için; tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Beze haline getirilen hamur, üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Perde pilavı tenceresi bol tereyağı ile yağlanır ve kabukları soyulmuş çiğ bademler tencerenin tabanı ve kenarlarına yapıştırılır. Pilav hazırlanırken perde pilavı tenceresi buzdolabında bekletilir.

Tereyağı bir pilav tenceresine koyulur. Dolmalık fıstıklar eklenip kavrulur. Ardından yıkanan pirinçlerde eklenir ve kavrulur. Baharatlarda eklendikten sonra karıştırılır ve sıcak tavuk suyu tencereye eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra pilav dinlendirilir. Demlenmiş pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.
Hamurun dörtte birini kenara ayırıp kalan hamur açılır. Kenarları dışarı sarkacak şekilde perde pilavı tenceresine yerleştirilir. Pilav hamurun üzerine eklenir ve ayrılan hamurla üzeri kapatılır. 190 derece fırında 30 dakika pişirilir. Ardından perde pilavı tenceresi geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23