• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pazar payında üst sıraları zorluyor

Yeniakit Publisher
2014-10-06 08:16:00 - 2014-10-06 07:46:01
Pazar payında üst sıraları zorluyor

Türk insanının damak tadına göre ürettikleri sucukları 70 vilayetteki bayisiyle tüm yurda yayan Mercan, pazardaki pay oranında üçüncü sıraya yerleşti. Firma ayrıca ihracat için de görüşmelerini hızlandırdı.

Mercan Sucukları, 1991’den itibaren elde ettiği sektöre deneyimi, modern üretim teknikleriyle birleştirerek tüketicilere sunuyor. Markanın  bir diğer özelliği ise üretim tesisinin, et ve et mamullerinin marka şehri Kayseri’de Mimar  Sinan Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alması. 

Mercan Sucukları Üretim Müdürü Gıda Mühendisi Abdullah Şahin,  “Sektörel tecrübe  ışığında ilerlerken pazar payımızı üçüncü sıraya kadar yükselttik. Anadolu ve Türk insanının damak tadını bildiğimiz için üretimimizi ona göre yapıyoruz. Ürünlerimiz, özel besi çiftliklerinden gelen dana etleriyle hazırlanıyor. Sucuklarımız  teknoloji makineler yardımıyla, işin ustalarının ellerinde şekilleniyor“ dedi.

İHRACATA ADIM ADIM

Abdullah Şahin şöyle devam etti: “Tüketicilerin marketlerde bulacağı ürünlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz; Parmak sucuk, kangal sucuk, baton sucuk, dilimli kavurma, blok kavurma, macar salam, sırt-antrkot pastırma, dilimli pastırma, füme dil ve çemen. Mercan sucukları bu ürünleriyle 70 ilde bayilikler oluşturarak pazarlama ağını genişletti. Hedefimiz  81 ilde bayi oluşturmak. Yurtdışı ihracat için dış ticaret müdürlerimiz birkaç ülkeyle görüşmelerini sürdürüyor. En kısa zamanda ihracatımız gerçekleşecek.”

Ürettikleri sucukların tadı bakımından benzerinin olmadığını savunan Abdullah Şahin, sucuğu pişirme yöntemini de şöyle anlattı:

“Mercan Sucukları’nın lezzet sırlarını taşıyan eski ustaların anlattığına göre; sucuğun eti ve baharat karışımı geleneksel kurallara göre hazırlanır ve sıklıkla kullanılan katkı maddeleri içermezse o sucuğu tavaya atacağınız bir kaşık suyla pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu, sucuğun lezzetini değiştirmeden kendi yağıyla pişmesini sağlıyor. “

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23