• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patlıcan köfte tarifi nasıl yapılır? Köfteli Patlıcan nefis yemek tarifi: Esnaf usulü en sevilen lezzet

Yeniakit Publisher
2022-12-02 18:07:00 - 2022-12-02 18:23:37
Patlıcan köfte tarifi nasıl yapılır? Köfteli Patlıcan nefis yemek tarifi: Esnaf usulü en sevilen lezzet

Sevdiklerine sunmak isteyenler 'patlıcan köfte nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. Dışardaki köftelere tonlarca para bayılmaktan sıkılanlara gelsin! İşte kolayca yapabileceğiniz köfteli-patlıcan nefis yemek tariflerinden enfes lezzette patlıcan köfte tarifi.. nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir

Esnaf lokantalarında tercih edilen eşsiz lezzetleri arasında bulunuyor. Esnaf usulü en sevilen lezzet patlıcan köfte yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Bol salata ile yenildiğine enfes bir tada sahip olan patlıcan köftesinin kesinlikle denenmesi gerekiyor.  İşte Patlıcan köftelokum gibi tarifi nasıl yapılır?

Türk mutfağının olmazsa olmazı ve karnıyarıktan imam bayıldıya kadar nice yemeklerin baş rolü olan patlıcan çok eski dönemlerde bu kadar masum bir sebze patlıcandan nefis tarifle karşınızdayız.

Patlıcan köfte tarifi

Malzemeler

1 kg patlıcan
2 su bardağı su
2 adet limon suyu
3 yemek kaşığı sadeyağ
1,5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı rende kaşar
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ayçiçek yağı
Kaplama için:
2 kahve fincanı un
3 adet yumurta
Sunum için:
1 adet domates
6 adet marul yaprağı

Patlıcan köfte tarifi nasıl yapılır?

Patlıcanları ocakta ya da kömür mangalında közledikten sonra kabuklarını soyun.
Bir kabın içine iki bardak su ve limon suyunu ekleyip patlıcanları suyun içine atın ve beklemeye alın.
Bir tavada sadeyağı eritin, bir buçuk kahve fincanı unu ilave edip kavurun.
Unun kokusu çıkınca beş kahve fincanı süt döküp iki dakika daha birlikte pişirin ve kenara alın.
Rende kaşar, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve su içinde olan patlıcanları suyunu sıkarak karışıma ilave edin.
Karışımı çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Soğuyan patlıcanlı karışıma avuç içinde parmak şeklini verin.
Şekillenen patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp önceden kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
Köfteleri delikli kevgir yardımıyla kızgın yağdan çıkartıp tabağa alın, domates ve marul yaprağıyla servis edin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23