• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patlama derdini ortadan kaldıracak lityum batarya geliştirildi!

Yeniakit Publisher
2016-01-12 22:47:00 -
Patlama derdini ortadan kaldıracak lityum batarya geliştirildi!

Akıllı telefonların en büyük zaaflarından olan ısınmaya dayalı patlayan bataryalar, geliştirilen yeni bir teknolojiyle artık patlama riskiyle karşı karşıya kalmayacak.

Gerek ülkemizde, gerekse yurt dışında akıllı telefonların patlamalarıyla ilgili birçok haber kulağımıza gelmişti. Bunun elbette birçok sebebi olabilir, fakat ağırlıklı olarak 3. parti şarj kabloları ve orijinal olmayan bataryaların kullanımı, patlamanın oluşmasını sağlayan en büyük etkenler. Stanford Precourt Institute for Energy araştırma ekibinin geliştirdiği yeni bir teknoloji, bataryaların ısınmaya dayalı olarak patlama riskini ortadan kaldıracak.

Geliştirilen bu batarya, aşırı derecede ısınmaya başladığı anca güç alışverişini sonlandırıyor ve soğuyana kadar aktif hale gelmiyor. Normal ısı seviyesine ulaşan batarya, daha sonra tekrar şarj dolum işlemine devam ediyor.

Stanford’daki araştırmacıların geliştirdiği bu teknolojinin kullanılmasıyla akıllı telefonların patlamalara karşı çok daha dirençli olacağını düşünüyoruz fakat bana kalırsa bu teknolojinin yalnızca telefonlarda kullanılmaması gerekiyor. Son günlerde Hoverboard’ların ilgili aşırı ısınmalarından kaynaklanan birçok yangınla adının anıldığını biliyoruz. Geliştirilen lityum bataryalar eğer Hoverboard’larda da kullanılabilirse, bu cihazların yaşadığı patlamaya dayalı yanma oranı minimum seviyeye inecektir.(webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23