• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır? Bazlama yapmanın püf noktaları...

Yeniakit Publisher
2022-04-03 16:19:00 - 2022-04-04 10:36:12
Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır? Bazlama yapmanın püf noktaları...

Patatesli bazlama Ramazan’da iftar menüsünde yer alması gereken en kolay, pratik, nefis hamur işi sevenlerin bir numaralı tercihi omalıdır. Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır? Patatesli bazlama tarifi için malzemeler neler?

Ramazan iftar menüsü hazılayacak ev hanımların kolaylık olması açısından çok kolay ve bir o kadar da pratik, yapımı kolay lezzeti de bir o kadar harika olan Patatesli bazlama tarifini sizler için derledik. İftarda çorbanın arkasında tavşan kanı sıcacık çay ile birlikte yumuşacık, tam da damak tadına uygun bir patatesli bazlama severler için çok harita bir menü hazırlamaya ne dersiniz. Peki Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır? Patatesli bazlama için malzemeler neler?

Patatesli bazlama tarifi için malzemeler neler?

Patatesli bazlama hamuru için:

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant kuru maya (10 gr)

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

Yaklaşık 5 su bardağı un

patatesli bazlama tarifi malzemeleri

Patatesli bazlama içi için malzemeler:

5 adet haşlanmış patates

1 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır?

Patatesli bazlama hamurunun için ilk önce 3 su bardağı unu derin bir kaba konur. Hamurun ortası maya konmak için derinleştirilir. Daha sonra maya, şeker ve tuz konur. Hamura açılan çukur kısmına süt, sıvı yağ ve su dökülür karıştırmaya başlanır. Azar azar un ilavesi edilerir ki hamur ele yapışmayacak kıvama gelir. Hamurdan portakaldan küçük, mandalinadan biraz daha büyük parçalar alınır ve top şekline getirilir. Bu işlem bittikten sonra üzerine un serpiştirilen tepsiye bir güzel dizilir ve üzeri temiz bir örtü ile örtülerek 30-35 dakika mayalanmaya bırakılır.

Patatesli bazlamnın içi için haşlanmış patatesler bir güzel ezilir. Ezilen patateslere tuz ve toz biber ilave edilerek güzelce karıştırılır. Daha sonra patatesler yuvarlanarak hazır hale getirilir. Hamur avuç içi kadar açılıp içerisine hazırlanan patatesli harcı ilave edilir. Kapatılarak ters çevrilir. Aynen bu şekilde tüm hamurlar hazırlanır. Şimdi sıra geldi patatesli bazlamalara şekil vermeye. Merdane yardımıyla patatesli bazlamalar pasta tabağı büyüklüğüne gelinceye kadar açılır. Pişirilesi kıvama gelen patatesli bazlamalar kısık ateşteki tavaya bırakılıp arkalı önlü güzelce pişirilir. Pişen patatesli bazlamalara tereyağı sürelek afiyetle yenilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23