• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pars yılı nedir?

Yeniakit Publisher
2022-02-08 21:57:00 -
Pars yılı nedir?

Son yıllarda tarihi dizilere olan ilgi arttı. ATV ekranların yayımlanan Destan dizisini takip edenler ise pars yılının ne olduğunu, neyi ifade ettiğini araştırmaya başladı. Pars yılı ne ifade ediyor?

ATV ekranlarında yayımlanan Destan dizisinde geçen ‘Pars yılı’ ifadesi merak uyandırıyor. Peki, pars yılı ne anlama geliyor?

Pars ne?

Pars, leopar olarak da bilinir, kedigiller familyasından Panthera cinsinin 4 büyük kedi türünden biri. Önceleri parsın, aslan ve panterin melezi olduğu düşünülüyordu. Leopar ismi de Latince Leo ile panter manasında kullanılan Pard kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur.

Pars yılı nedir?

Destan dizisini takip edenler Pars yılının ne olduğunu araştırmaya başladı. Orta Asya'da 12 Hayvanlı Takvim kullanılıyordu. Bu takvimde yer alan yıllardan birinin ismide Pars yılıdır. 12 yıllık dilimlerlin yer aldığı takvimde 3. yılın ismi pars yılıdır.

Pars yılında; depremlerin, savaşların, anlaşmazlıkların artığına inanılır.

12 hayvanlı Türk takviminde; Bu takvimde her hayvan bir yılı gösterir. Örneğin; “Pars Yılı” gibi. Her yılın o hayvanın özelliklerine göre şekillendiğine inanılır. Örneğin Maymun yılında eğlence ve hilenin artacağı inanışı vardır. Çağ adı verilen (ÇAĞ: 12x5=60 yıl) şeklindeki dönemler halinde ilerler ve bu rakam ortalama insan ömrüdür. 12 Hayvanlı Türk Takvimi Mete Han’ın tahta çıkış tarihi olan M.Ö. 209’da başlar.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zilletmi

Milletin yarinisuna zillet diye başlık atan izin veren vd dünden zevk alan bütün serefsizlerinin taaaa.. ..koyayim serefsizligi zirve yaptığı bur zihniyet bu milleti bölen bir haysiyetsizliktir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23