• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paraleller 'Yuh' dedirtti

Yeniakit Publisher
2014-09-14 14:14:00 - 2014-09-14 14:25:51
Paraleller 'Yuh' dedirtti

İnsanların mahremlerini dinleyip, elde ettikleri verilerle her türlü şantaj ve tehdidi yapanlar, önceden soruları sızdırdıkları elemanlarının sınavları geçmesini sağlayıp onbinlerce kişinin hakkına girenler, takiyeyi, ikiyüzlülüğü ve riyayı kendilerine şiar edinenler hâlâ “hak”tan ayrılmayarak “kuvvetli” olduklarını iddia etmiyorlar mı; insanın “yuh” diyesi geliyor.

Onbinlerce kişinin hakkına girenler, insanların mahremlerini dinleyip, elde ettikleri verilerle her türlü şantaj ve tehdidi yapanlar, takiyeyi, ikiyüzlülüğü ve riyayı kendilerine şiar edinenler, Müslümanlara beddualar yağdırırken zalim efendilerine boyun eğenler, devlet sırlarını dünyaya ifşa edenler hâlâ 'hak'tan ayrılmadıklarını söyleyerek mağdur rolüne bürünüyorlar ve 'Kuvvet haktadır' diyorlar. Paralel medyanın yayın organı Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Kamış’ta mağdur rolüne bürünerek bir yazı kaleme aldı.

İŞTE O YAZIDAN BİR BÖLÜM:

İstanbul’da küçük bir işyeri olan bir hanımefendi, üç ay önce Bank Asya’ya yapılanları duyunca elinde avucunda altın, mücevher ne varsa satıp paraya dönüştürüyor ve hesaba yatırıyor.

Sadece yeni vefat eden annesinin evlendiği zaman dedesi tarafından verilen maddi değeri düşük ama hatırası çok yüksek olan birkaç parça altını tutuyor. Bu üç ay içinde Bank Asya’yla uğraşmalar devam edince elinde kalan son şeyi de yani annesinden hatıra olarak tuttuğu altınları da banka için bozdurmaya karar veriyor. Satarken şu kelimeler dökülüyor dilinden: Hatıralarımızı bile yağmalıyorlar.

Ahlaksız savaş olur mu? Kuralı olmayan kavga olur mu? Etiği olmayan savaşın tek bir tarifi vardır, o da vandallıktır. Ahlaksız bir savaşın tam ortasındayız. Ne doğru olma ne de hakperest davranma kaygısı taşımadan Makyavelist bir anlayışla yürütülen bu saldırıları hayata geçirenler, bunun dünyada ve ahirette hiçbir zaman hesabının sorulmayacağını düşünüyor. Bu durum, karşı karşıya olduğumuz gözü dönmüşlüğü ortaya koyuyor. Nasıl bir kayboluş, nasıl bir yitip gitmedir bu?

Söyleye söyleye iktidara geldikleri ama iktidar olunca unuttukları bir şeyi onlara bir kere daha hatırlatalım: Kuvvet haktadır. Kuvvetinizi gösterdiğiniz kadar biraz da nasıl Hakk’a yaslandığınızı da göstersenize.



Mehmet Kamış / ZAMAN

Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23