• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralelin iki yüzü

Yeniakit Publisher
2014-12-15 08:30:00 - 2014-12-15 08:38:48
Paralelin iki yüzü

Ahmet Taşgetiren, milyonların, uğruna sokaklara döküldüğü başörtü için “Füruattır” diyen, İslam’a yapılan saldırılar karşısında dilleri tutulan, ama mevzubahis “örgütsel menfaatler” olunca şahin kesilen Paralel Yapı’nın iki yüzünü/ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Taşgetiren, Paralel Yapı’nın artık bir güç kullanımı konseptini devreye soktuğunu, bunun en bariz örneğinin de “Yiğitseniz gelin” çağrısı olduğunu kaydetti.

İŞTE O YAZI:

(...) 40 yıllık geçmişinde meydan okuma geleneği bulunmayan bir yapının gece yarısı “Yiğitseniz gelin” çağrılarıyla miting yapar hale gelmiş olması gerçekten bir güç kullanımı konseptini devreye soktuğu gerçeğini içinde barındırıyor.

Camianın uluslararası boyutu var, belli ki. Ve bu uluslararası boyutla, Türkiye’deki mücadelesine mühimmat sağlıyor.

(...) Bu çerçevede tahlil edilmesi gereken önemli bir husus “Camia’nın uluslararası niteliği”dir.

Bu, öncelikle Camia liderliğinin kendi ülkesi dışında ve Amerika gibi küresel bir gücün bünyesinde barınıyor olmaktan kaynaklanmaktadır.

Bu ilişki masum, yani herhangi bir politik bagajdan arınmış bir nitelikte midir?

Amerika, eğitim vs. gibi ilişkilerle başkaca uluslararası temasları olan bir hareketle ilişkiyi sırf babası hayrına yürüten bir ülke midir?

Ortadoğu gibi, Amerika’nın en hassas politikalar ürettiği bir coğrafyada, Türkiye gibi Amerika için hayati önem taşıyan bir ülkede, üç dönemdir görevde olan, yakın gelecekte süreceği kuvvetle muhtemel bulunan bir siyasi iktidarla derin çelişki yaşayan bir hareket konusunda herhangi bir politika geliştirmemiş olabilir mi?

(...) Amerika’da, Başkanlık üzerinde bile derin nüfuzu bulunan ve İsrail dolayısıyla Ortadoğu’daki her gelişmeyi yakından izleyen, bu arada İsrail’in Filistin’deki zulmü sebebiyle en net tepkiyi koyan Tayyip Erdoğan’a karşı tavrı bilinen Yahudi lobisinin (ya da beynelmilel siyonizm) yine Tayyip Erdoğan’la kavgaya tutuşan Camia’ya yönelik bir politikasının olmaması mümkün mü?

(...)

Ahmet Taşgetiren / STAR

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23