• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Paralel’e ABD’de suçüstü

Yeniakit Publisher
2014-10-05 08:07:00 - 2014-10-04 23:05:58
‘Paralel’e ABD’de suçüstü

Amerika’da faaliyet gösteren ve Gülen Cemaati’ne bağlı Erie Biosciences Academy adlı okulun yöneticilerinin sahte isimlerle okul açma girişimlerinin yargı tarafından engellendiği, başvuru dilekçesindeki bin 431 isimden sadece 121’inin gerçek olduğu ortaya çıktı.

Paralel devlet yapılanmasının Amerika’da okul açmak için sahtekarlıkta bulunduğu ortaya çıktı. Gülen Cemaati’ne bağlı Erie Biosciences Academy adlı okulun yöneticilerinin sahte isimlerle okul açma girişimlerinin yargı tarafından engellendiği öğrenildi.

ABD’de devlet okul açmak yerine isteyene ekibini kurup binasını ayarladığı takdirde okul açma izni veriyor. Devlet okula öğrenci başına para veriyor. Bu tür okullara ‘Charter okul’ deniyor.  Gülen Cemaati’ne bağlı Erie Biosciences Academy yöneticileri, Charter okul açılması için başvuruda bulundu.

ADRES HAVAALANININ TAM ORTASI OLARAK GÖSTERİLMİŞ

Milcreek Kasabası Eğitim İdaresi, söz konusu dilekçeyi inceledi. Charter okulun açılması için hazırlanan başvuru dilekçelerindeki bazı isim ve adreslerin uyduruk olduğu tespit edildi. 

İlçenin avukatı Tim Sennett, dilekçelerin bazı kısımlarının yanlış yazıldığını, dilekçede uyduruk isim ve adresler yazıldığını iddia etti. Tim Sennett, “Mesela birisi adresini havaalanının tam ortası olarak göstermiş ki böyle bir adres hiç olmadı. Dilekçelerin hepsinde yanlışlıklar var. Ancak en önemlisi sahtekarlığa başvurularak sahte isim ve adresler yazılmış” ifadelerini kullandı.

Erie bölgesi hakimi Shad Cornelly, Erie Biosciences Academy yöneticilerinin Charter Okulunun açılması için hazırladığı dilekçelerdeki bin 431 isimden sadece 121’inin gerçek olduğu gerekçesiyle başvuruyu reddetti.

2 BAŞVURU DA İPTAL EDİLMİŞ
Erie Biosciences Academy yöneticilerinin, Charter Okulunun açılması için 2 defa başvuru yaptığı öğrenildi. Ancak açılması planlanan Charter Okul, güvenlik sorunları ve müfredattaki uygunsuzluklar gerekçesiyle reddedildi. Charter okul yönetimi; Ekim 2013’te Erie Mahkemesi’ne okul açmak için dilekçe verdi. Kanun gereği bir yerde okul açmak için o yerleşim birimindeki insanların yüzde 2’sinden ya da en az 1000 kişiden (hangisi daha azsa) imza almak gerekiyor. Söz konusu dilekçenin de önce bölgede bulunan hakim tarafından onaylanması gerekiyor.

Başvuru sürecinde ilçe eğitim kurulu bir el yazısı uzmanı tutarak dilekçeleri inceledi. Mayıs’ta iki taraf da 204 dilekçenin iptalini kabul etti. Temmuz’da 235 dilekçe daha iptal edildi. Söz konusu incelemelerin ardından kalan dilekçe sayısı gerekli olan 1000 adedin altına düştü. Okul avukatları 235 dilekçenin iptaline itiraz etti. Ancak hakim kabul etmedi. İlk iptal edilen 204 dilekçeden sonra kalan bin 227 dilekçenin de bin 106’sı geçersiz sayıldı. 

BARIŞ ADALARI ENSTİTÜSÜ SORULARIMIZI CEVAPLAMADI

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu ve Amerika’da faaliyet gösteren Barış Adaları Enstitüsü (Peace Islands Institute), konuyla ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

Barış Adaları Enstitüsü Küresel İlişkiler Direktörü Mehmet Kılıç, “Telefonunuzu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan aldık. Gülen Cemaati’ne bağlı Erie Biosciences Academy adlı okulun yöneticilerinin sahte isimlerle okul açma girişimlerinin engellendiği iddia ediliyor. Bu konu hakkında açıklamada bulunur musunuz?” şeklindeki sorumuza,“Bu konuda benim bilgim yok. Sorularınızı dinlemek istemiyorum” dedi.

Mehmet Kılıç’a konuyla ilgili sorularımızı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığıyla e-maille gönderdik. Kılıç, yazılı sorularımızı da cevaplamaktan kaçındı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23