• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’de 17 Aralık hezeyanı

Yeniakit Publisher
2014-12-13 08:05:00 - 2014-12-13 08:01:27
Paralel’de 17 Aralık hezeyanı

17-25 Aralık darbe girişimi operasyonlarının yıldönümü yaklaşırken Paralel Yapı, yeni bir algı operasyonu başlattı. Gülenciler, bir bardak suda fırtına kopartarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet üyelerini hedef aldı.

17-25 Aralık darbe girişimi operasyonlarının yıl dönümü yaklaşırken Paralel Yapı yeni bir algı operasyonunu gündeme soktu. Kim olduğu belli olmayan ve yapının operasyonel Twitter hesabı Fuat Avni’nin önceki gün attığı twitler üzerinden Gülen Cemaati “mazlum” rolünü oynamaya başladı. Paralel Yapı, Zaman Gazetesi, Çağlayan Adliyesi ve Vatan Emniyet Müdürlüğü binaları önünde eylem düzenleyerek, kendilerine intikam operasyonu yapılacağını iddia etti. Paralel Yapı’nın bu yolla hukuki soruşturmaları engellemeye çalıştığı ve halkın teveccühünü kazanmak istediği belirtiliyor. 

PARALEL YENİ ALGI PEŞİNDE 

Takiyye ustası Paralel Yapı, 17–25 Aralık yolsuzluk iddiasıyla yapılan operasyonlarının yıldönümünde yeni bir kirli plan peşinde. Salih Mirzabeyoğlu, Metin Kaplan gibi mütedeyyin kesime yapılan zulümler karşısında sessiz kalan Paralel Yapı, önceki gün @fuatavnifuat Twitter hesabından atılan mesajları dikkate alarak, kendilerine yönelik bir operasyon yapılacağını ileri sürdü. Twitter’dan atılan mesajlarda 400 kişilik bir operasyon listesi ve bunların 150’ye yakınının gazeteci olduğu belirtilirken, operasyonun yapılma amacının da “17 Aralık operasyonları konuşulmasın” olarak iddia edildi. Kim olduğu bile belli olmayan bir hesaptan atılan mesajları dikkate alarak önceki gece militanlarını bir araya toplayan Paralel Yapı, kendilerine hukuksuz bir operasyon yapılacağı iftirasını attı. Zaman Gazetesi, İstanbul Çağlayan Adliyesi ve Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Gülen Cemaati üyeleri, devleti ve hükümeti hedef alarak eylem gerçekleştirdiler. “Devletin kendilerini hedef aldığı” yalanını dillendirildiği eylemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Hükümeti üyelerine ağır hakaretler edildi. 

ZAMANE YALANI MANŞETTE 

Zaman Gazetesi Fuat Avni’nin asılsız iddialarını ve yapılan eylemleri manşetine taşıdı. 12 Eylül ve 28 Şubat darbecilerinin bile aklından geçmeyen planın AK Parti tarafından kendilerine yapılmak istendiği iftirasını atan Zaman, Türkiye’de sürek avı yapılır gibi muhalif kesime operasyon gerçekleştirileceğini yazdı. Muhalefet kanadının desteğini almak için haberde birçok yalan sıralanırken, hükümetin “demokrasiye ve medyaya darbe” yapacağı yalanı manşete taşındı. 

“OPERASYON YAPILACAK ANCAK…” 

Konuyla ilgili Akit Gazetesi’ne konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Prof. Dr. Mazhar Bağlı, operasyon iddialarını yalanladı. Bağlı, Paralel Yapı’ya işlediği suçlar nedeniyle mutlaka operasyon yapılacağını, ancak bunun onların iddia ettiği gibi hukuksuz olmayacağını söyledi. Bağlı, “Bugüne kadar yaptıkları hukuk dışı eylemler ve fiiller için operasyon yapılacaktır. Ama şuan için bir operasyon olacağını zannetmiyorum. Bunların bu tür eylemler yaparak, ‘Biz bu zulmü 28 Şubat’ta görmedik, demokrasiye sahip çıkıyoruz’ demeleri Gülencilerin tipik takiyye anlayışlarının yansımasıdır. Yaptıkları eylemin ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Demokrasiden insan haklarından, özgürlüklerden yana tavır aldıkları 40 yıldır tanıdığımız bu yapıdan görmedik” dedi.  

Paralel Yapı’nın asıl amacının algı oluşturarak kendilerinin “masum” olduğu görüntüsü vermeye çalıştıklarını kaydeden Bağlı, “17 Aralık darbe operasyonlarının yıldönümü geliyor. Bu vesileyle pek çok yayın kuruluşunun hazırlamış olduğu belgeseller var. Sinema filmi var ve bu yolla Paralel Yapı’nın hukuksuz operasyonları tekrar gündeme getirilecek. Geçen yıl yapılan operasyonlarla ülkeye ne kadar zarar verdikleri ortaya çıkacak, eylemlerle bunun önünü de almak istiyorlar. Pek çok tezgâhı birlikte yürütüyorlar. Türkiye, ne kadar organize bir mekanizma ile karşı karşıya olduğunun farkına varmalı artık” ifadelerini kullandı. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23