• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralelcilerin ‘şov’ yalanı

Yeniakit Publisher
2014-09-23 11:46:00 -
Paralelcilerin ‘şov’ yalanı

101 bir gündür IŞİD’in elinde rehin tutulan Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nda görevli 49 kişi, Türk Hükümetinin ve güvenlik güçlerinin diplomasi başarısı ile hiçbir zarar görmeden kurtuldu.

TİMUR ÇAĞRI / ANKARA -  Geçtiğimiz cumayı cumartesiye bağlayan gece gerçekleşen olay sonrasında, ‘Musul Konsolosluğu’nda görevli 49 kişinin Türkiye’nin bilgisi dahilinde IŞİD tarafından rehin tutulduğu ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi serbest bırakılarak Başbakan Erdoğan’ın şov yapacağı’ iftirasını atan paralel yapının yalanları bir defa daha gün yüzüne çıktı.

HÜKÜMETE İFTİRALAR YAĞDIRMIŞLARDI

11 Haziran’da Musul Konsolosluğu personelinin IŞİD tarafından kaçırılmasının ardından Gülen Cemaati’nin medyası harekete geçip, AK Parti Hükümeti’ne iftiralar yağdırmıştı. Paralel medyanın yayın organları ilk önce Hükümetin, IŞİD’e yardım yaptığını öne sürerken kaçırılma olayından sonra, ‘Musul Konsolosluğu’nda görevli 49 kişinin Türkiye’nin bilgisi dâhilinde IŞİD tarafından rehin tutulduğu ve 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi serbest bırakılarak Başbakan Erdoğan’ın şov yapacağı ve seçimi bu şekilde kazanacağı’ yalanlarını ortaya atmıştı.

YALANLARI BİR BİR ORTAYA ÇIKTI

IŞİD, Türk rehineleri 101 gün alıkoyarken bu süre içinde Türk Hükümeti ve güvenlik güçlerinin IŞİD yetkilileri ile yoğun diplomasi trafiği gerçekleşti. Söz konusu süreçten sonra 49 rehine geçtiğimiz cumayı cumartesiye bağlayan gece kurtarılarak Türkiye’ye getirildi.

YALANLARINI SÜRDÜRÜYORLAR

Rehine krizi bu şekilde atlatılırken paralel yapı medyasının iftiraları bitmedi. Söz konusu medya, IŞİD ile savaşmamak için rehineleri bahane eden Türkiye’nin bahanesi kalmadığını ve birçok ülkenin desteği ile yapılacak mücadelede mecburen de olsa yer alacağı iddiasını ortaya attı. Bununla da yetinmeyen paralel medya, Türkiye’nin üst düzey IŞİD yöneticilerini takasta kullandığını ve bu şekilde rehineleri kurtardığını da öne sürdü.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23