• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralelcilerin ipleri dışarda

Yeniakit Publisher
2014-09-17 08:04:00 - 2014-09-17 09:55:20
Paralelcilerin ipleri dışarda

Lahey’e şikayet edilen siyasetçilerden ve gazetecilerden paralel yapıya tepki yağıyor. Fetullah Gülen liderliğindeki yapılanmanın bir itibarsızlaştırma operasyonu yürüttüğünü belirten AB eski Bakanı Egemen Bağış, “Gücünü dışarıdan alanların başvuru mercileri de dışarıda olur” dedi. Şikayet listesinde yer alan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan ise, “İtibarsızlaştırma operasyonunun kolları uluslararası alana yayılmak isteniyor” diye konuştu.

NAİM TAŞBAŞI / HÜSEYİN KULAOĞLU - İllegal yapının tasfiyesine “soykırım” diyen, yapılanmayı deşifre eden isimlerle ilgili şikayette bulan paralel örgüte, listede yer alan isimlerden sert tepki geldi. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, “Bu tür suç duyurularıyla darbenin engellenmesinde payı olan insanları şimdi itibarsızlaştırmak için kampanya yapıyorlar.” dedi. Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ise yapılanmanın gücünü dışarıdan aldığını belirtip, “Gücünü dışarıdan alanların başvuru mercileri de dışarıda olur.” dedi.

PARALEL YAPIDAN GÖZDAĞI  

Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara bile soykırım diyemeyen Gülen Örgütü, devletin içerisindeki illegal yapılanmasının tasfiyesini soykırım olarak nitelemiş ve Örgütü eleştiren birçok siyasetçi ve gazeteciyi Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) şikâyet etmişti. 17 ve 25 Aralık darbe operasyonlarının baş mimarlarından olan Paralel devlet yapılanması soruşturmasından tutuklanan Eski Mali Şube müdürü Yakup Saygılı da 18 Aralık’ta yürütmenin yargıya darbe yaptığını iddia ederek savcılığa 75 sayfalık şikâyet dilekçesi vermiş ve birçok siyasetçi ve gazeteciden şikâyetçi olmuştu. Şikayet dilekçelerinde isimleri geçen siyasiler ve gazeteciler bu duruma sert tepki göstererek, Gücünü dışarıdan alanların başvuru mercilerinin de dışarıda olduğunu ve bunun bir itibarsızlaştırma operasyonu olduğunu söylediler.

BAĞIŞ: GÜCÜNÜ DIŞARIDAN ALANLARIN BAŞVURU MERCİLERİ DE DIŞARIDA OLUR

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AK Parti’ye açılan kapatma davası ile 17 Aralık operasyonunda da kendisinin mağdur olduğunu söyledi. Bağış; “Davama ve liderime sadakatimden dolayı benden rahatsız oluyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar yolumdan dönmem ve bir nefer olarak hizmetime devam ederim” dedi. Fetullah Gülen grubunun Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yaptığı başvuruyu da değerlendiren Bağış; “Gücünü dışarıdan alanların başvuru mercileri de dışarıda olur. Biz önce Hakka sonra halka güveniyoruz ve gücümüzü milletten alıyoruz” diye konuştu.

BU BİR İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONUDUR

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan ise Yakup Saygılı’nın listesindeki isimlerin, 17 Aralık paralel darbe girişiminden sonra önemli bir duruş sergilediklerini ve örnek bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Ocaktan; “Bu tür suç duyurularıyla darbenin engellenmesinde payı olan insanları şimdi itibarsızlaştırmak için kampanya yapıyorlar. Esas itibariyle o açılan davadan bir sonuç çıkması mümkün değil. Çok uyduruk bir şey… Paralel Yapı’nın emniyet, yargı ve başbakanlık gibi her yeri ele geçirip, hükümeti yıkıp, yeni bir devlet kurmalarını engelleyen bu isimler şimdi, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu süreçten sonra ise benim de ismim bulunan bu listedeki kişilere yönelik her türlü yalan ve düzmece yapılabilir” şeklinde konuştu. UCM’ye yapılan şikâyet dilekçesi hakkında da konuşan Ocaktan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bu durum itibarsızlaştırmanın uçlarının uluslararası alana yayıldığını ve kapsamlı bir kampanya yürütüldüğünü gösteriyor.”

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23