• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Paralelci’lerden akit’e linç girişimi

Yeniakit Publisher
2014-09-08 08:14:00 - 2014-09-07 21:57:00
‘Paralelci’lerden akit’e linç girişimi

Paralel devlet yapılanmasının akit’i susturmak için ‘312 General Davası’ndaki gibi sinsi bir çalışma içine girdiği ortaya çıktı. Gülen taraftarlarının linç davalarını özellikle paralelci hakimlerin bulunduğu yerlerde açarak, kazanmayı garantileme planı yaptığı öğrenildi.

Paralel devlet yapılanmasının akit’i susturmak için 312 General davasındaki gibi sinsi bir çalışma içine girdiği ortaya çıktı. 28 Şubat darbecilerini aratmayan bir plan dahilinde hareket eden örgüt, Anadolu’da tek Asliye Hukuk Hakiminin görev yaptığı küçük ilçelerde koordineli bir şekilde dava açıp bezdirme operasyonu başlattı.  Paralel örgütü deşifre eden haber ve röportajlarda isimleri geçmeyen bir çok şahsın birbirinden habersiz izlenimi vererek aynı kalemden çıkmış dava dilekçeleriyle tazminat isteğinde bulunduğu tespit edildi. Yüz binlerce lira talep edilen davalarla gazete personelinin iş görmez hale getirilmek istendiği vurgulanıyor. Yapılanmanın bu ucuz taktiği şimdilik Sinop Ayancık, Sakarya Karasu, Konya Seydişehir’de devreye soktuğu ifade ediliyor.   

AKİT’İ SUSTURMAK GİRİŞİMİ

Paralelci polisler ve yasa dışı dinlemeleri deşifre eden haberlerde kendi ismi geçmemesine rağmen örgüt tanımlamasını üstüne alınıp dava üstüne dava açarak zanlılarla olan ilişkisini bir nevi kabul eden Fetullah Gülen ve cemaati yine yargı silahını devreye soktu. 

Paralel örgütün iç yüzüne ilişkin önemli haberlere imza atan akit’i susturmak için her yolu deneyen yapılanma, bu defada ‘vatandaş tepkisi’ imajı vererek müritleri belli merkezlerde toplu suç duyurularında bulunmaya zorluyor. Hukuk servisimizin yaptığı araştırmada şu ana kadar planı belgeleyen 10 dosyanın gazeteye ulaştığı, suç duyurusu dilekçelerinde neredeyse virgülüne kadar aynı ifadelerin yer aldığı kaydedildi. 

DAVALAR KÜÇÜK İLÇELERDE

Davaların hep tek hakimin bulunduğu yerlerde açılması, dava açılacak yerlerin özellikle seçildiği izlenimi uyandırıyor.  Ayancık, Karasu, Seydişehir gibi tek hakimin görev yaptığı ilçelerde dava açan şahıslar haberde isimleri yer almamasına rağmen, cemaat mensubu olduğunu ve haberden zarar gördüğünü öne sürüyor. Sinop Ayancık Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran İhsan Kolay isimli şahısın dilekçesinde Ethem Sancak’ın gazetemizde yayınlanan röportajından zarar gördüğü iddia edip, 40 bin tl manevi tazminat talep edildi.

KENDİ ÜSTÜNE ALINMIŞ

Fetullah Gülen Cemaatine mensup olduğunu ve cemaatin Ayancık’taki dershanesinde öğretmenlik yaptığını belirten İhsan Kolay’ın akla ziyan dilekçesinde “Çevremizde dava konusu yayın içeriğinde adı geçen cemaate mensubiyetimizle tanınmaktayız. Yine çalıştığımız dershane de aynı cemaate mensubiyeti ile bilinmektedir. Bu yönü ile yayın doğrudan şahsımıza saldırı niteliği oluşturmuştur. Dava konusu yayın şahsiyet haklarımızı ciddi şekilde rencide ettiği gibi, toplum içinde izalesi mümkün olmayan suçlu ithamı altına girmemize ve vatan ve millet düşmanı gibi algılanmamıza neden olmuştur.  Telafisi mümkün olmamakla birlikte manevi zararımın bir nebze izalesi için işbu davanın açılması zorunlu olmuştur. 40.000.00 TL Manevi tazminatın 16.07.2014 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılardan alınarak tarafıma ödenmesine arz olunur. İHSAN KOLAY” ifadelerine yer verildi. 

AKLA ZİYAN GEREKÇE

Tek Asliye Hukuk Mahkemesinin bulunduğu Seydişehir’de Abdullah Şen ve Memduh Çakmak isimli şahısların yaptığı başvurularda 20’şer bin lira tazminat talep edildi. Hukuki hiçbir dayanağı olmayan dilekçelerde adete “bende bu örgütün üyesiyim” anlamına gelen ifadeler yer alıyor. Gülen cemaatine mensup olduğunu yayınlanan haber sonrası kendilerine küfür edebileceğini iddia edecek kadar şuursuzca hazırlanmış dilekçelerde şu ifadeler yer alıyor: “Yayının tamamı okunduğunda; kullanılan dilin kin ve düşmanlık içerdiği, toplumun belli bir kesimini dışlayıcı, nefret suçu kapsamında değerlendirilecek ifadelerden oluştuğu bariz görülecektir. Ötekileştirme ve düşman ilan etme gayreti içinde oldukları sezilmektedir. Açıkça cemaat mensubu kişilere küfür ve hakaret edilebileceği, onların buna ‘müstehak’ olduğu gibi olumsuz bir algı oluşturma çabası yazının tamamına sirayet etmiş gibidir.”     

“BİZİM MAHKEME” VAKASI MI?

Asliye Hukuk Mahkemelerindeki paralel yapılanmaya mensup hakim ve savcılara ilişkin onlarca haberin yapıldığı günlerde, tek mahkemenin bulunduğu küçük ilçelerde dava açılırken, onlarca mahkemenin bulunduğu dosya kontrolünün zor olduğu Büyükşehirlerde dava açılmaması ucuz planı açıkça deşifre ediyor.

PARALEL ÖRGÜT MÜRİTLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

Türkiye’yi ahtapot gibi saran milli irade düşmanı paralel yapılanmayla ilgili  kamuoyunu bilgilendirmede tarihi bir misyon üstlenen tarafsız medya organlarını yıldırma planı deşifre oldu. Paralel örgütün iç yüzüne ilişkin önemli haberlere imza atan akit’i susturmak için her yolu deneyen paralel örgüt şimdi de müritleri harekete geçirdi. ‘Vatandaş tepkisi’ imajı verilerek belli noktalarda dava açma yoluna gidiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23